1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 10 PROTSENTI MULLUSEST ROHKEM! Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolile laekus 1713 sisseastumisavaldust
10 PROTSENTI MULLUSEST ROHKEM! Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolile laekus 1713 sisseastumisavaldust

10 PROTSENTI MULLUSEST ROHKEM! Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolile laekus 1713 sisseastumisavaldust

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool5. juulil lõppes Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvine dokumentide vastuvõtt. Kõrgkooli seitsmele rakenduskõrghariduse ja kahele kutseõppe õppekavale laekus kokku 1713 avaldust, mida oli 10 protsenti mullusest rohkem.

„Tervishoiuvaldkonna eriala ei saa olla alternatiiv, vaid üksnes hoolikalt läbimõeldud ja valitud teekond tulevikku. Meie haridus peab andma elukutse ning rikastama Eesti tervishoiuvaldkonna töötajaskonda kompetentse ja motiveeritud personaliga,“ ütles kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp. „Kuigi viimastel aastatel on gümnaasiumilõpetajaid vähem, võib tänavuse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvise vastuvõtu lugeda edukaks – sisseastumiskonkursid olid suured ja lisaks värsketele üldhariduskoolide lõpetajatele oli kandideerijaid ka eriala vahetajate seas,“ lisas Sepp.

Kokku esitati suvisel vastuvõtul nii Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) kui kõrgkoolis kohapeal 1713 avaldust: neist 1616 rakenduskõrgharidusõppe ja 97 kutseõppe õppekavadele. Kõige suurem arv sisseastumisavaldusi laekus õe põhiõppe õppekavale õppima asumiseks, kokku 647 avaldust, konkursiga ühele õppekohale 4,3 inimest. Kõige suurem oli konkurss hambatehnika õppekavale, kus arvutuslikult kandideeris ühele õppekohale 18,4 inimest. Populaarsuselt järgmisele erialale, optomeetria õppekavale, kandideeris 9,4 inimest ühele õppekohale. Üldine konkurss kõrgkooli rakenduskõrghariduse õppekavadele oli ühele õppekohale 6,1 kandideerijat. Tänavu esitati kõrgkooli suvisel vastuvõtul 165 avaldust rohkem kui mullu. Käesoleval suvel said kandideerijad sisseastumisavaldusi esitada ja vastuvõtukatseid sooritada ka interneti teel, kodust lahkumata.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli sai sel suvel kandideerida rakenduskõrgharidusõppes õe põhiõppe, ämmaemanduse, optomeetria, farmaatsia, tegevusteraapia, tervisedenduse ja hambatehnika õppekavadele, kutseõppes hooldustöötaja ja lapsehoidja (spetsialiseerumine erilise ja erivajaduse lapse hoidmisele) õppekavadele.

Head Uudised GoodNews