1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 12. aprillil jõuab Viljandisse taas vaktsiinibuss
12. aprillil jõuab Viljandisse taas vaktsiinibuss

12. aprillil jõuab Viljandisse taas vaktsiinibuss

Vaktsiinibuss mullu juunis Viljandi maavalitsuse juures
Foto: Viljandi maavalitsus

Reedel saavad soovijad Viljandis Vabaduse platsil taas külastada vaktsiinibussi, et lasta end vaktsineerida emakakaelavähi, hepatiidi, puukentsefaliidi või difteeria-teetanuse vastu.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur ütles, et kampaania „Viljandimaa hoolib, hooli sina ka!“ saab pärast talvist pausi taas suurema hoo sisse sel reedel, kui maavalitsuse ees Vabaduse platsil parkivas vaktsiinibussis on võimalus lasta end soodushinnaga vaktsineerida emakakaelavähki põhjustava inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu. HPV vaktsiin maksab 58 eurot.

Vaktsiinibuss mullu juunis Viljandi maavalitsuse juures
Foto: Viljandi maavalitsus

Samuti saab vaktsiinibussis teha kaitsesüsti A- ja B-hepatiidi; puukentsefaliidi ning difteeria ja teetanuse vastu. Erinevad hepatiidivastased vaktsiinid maksavad 18–29 eurot; puugisüst 29 eurot ning difteeria-teetanuse vaktsiin kolm eurot.

Osaühingu Terviseagentuur vaktsiinibuss on Viljandis Vabaduse platsil reedel, 12. aprillil kella 13–18. Vaktsineerimise eest saab bussis tasuda nii sularahas kui maksekaardiga.

Luule Vitsuri jutu järgi on mullu kevadel hepatiidivastasest kaitsesüstimisest alguse saanud kampaania „Viljandimaa hoolib, hooli sina ka!“ osutunud maakonna elanike hulgas vajalikuks ning ta loodab arvukat huvi vaktsineerimise vastu ka sel reedel.

Kampaania põhirõhk on Luule Vitsuri sõnul praegu suunatud Viljandi maakonnas 12–40-aastaste tütarlaste ja täiskasvanud naiste vaktsineerimisele emakakaelavähi vastu, võimaldades neile kõik kolm doosi HPV vaktsiini soodushinnaga.

Lisaks vaktsiinibussile on HPV vastast vaktsineerimist võimalik teha ka Viljandi haigla noorte nõustamiskabinetis ja günekoloogide juures, ent siis on vaja vaktsineerimiseks ise aeg kinni panna. Samuti saab end HPV vastu vaktsineerida perearsti juures, kuid sellisel juhul tuleb eelnevalt konsulteerida perearstiga, kes kirjutab inimesele välja digiretsepti ja ütleb, kus inimene selle vaktsiini soodushinnaga saab.

Head Uudised GoodNews