1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 2100 tudengit läbisid vastutustundliku alkoholitarbimise koolituse
2100 tudengit läbisid vastutustundliku alkoholitarbimise koolituse

2100 tudengit läbisid vastutustundliku alkoholitarbimise koolituse

ResponsibleParty17.-20. novembrini toimus Stockholmi ja Tallinna vahelisel Erasmuse tudengiorganisatsiooni kruiisil ESN Sea Battle “Vastutustundlik Pidu”. Tegemist on esimese omataolise üle-euroopalise noortele täiskasvanutele suunatud programmiga, mis algatati alkoholitootja Pernod Ricardi ja Erasmus Student Networki koostöös Euroopa Liidu alkoholi- ja tervisefoorumi raames.

“Responsible Party” ehk “Vastutustundlik Pidu” on Pernod Ricardi programm, mille eesmärgiks on propageerida üliõpilaste seas mõõdukust alkoholi tarbimisel. Programmi unikaalseim osa on tudengilt tudengile lähenemine, sest just üliõpilased on need, kes on määratud “Vastutustundliku Peo saadikuteks”. Nende ülesandeks on õpetada eakaaslasi alkoholiga mõistlikult ümber käima ning teavitada neid liigtarvitamisega kaasnevatest ohtudest.
Pernod Ricard Rootsi juhi Isabelle Ducellieri sõnul on “Vastutustundlik Pidu” hea võimalus harida noori mõõduka ja vastutustundliku alkoholitarbimise vallas. “Kui tihti avaneb võimalus jagada õpetust korraga ligi tuhandele üliõpilasele? Alkohol kui selline ei ole otseselt meile kahjulik, küll aga on kahjulik alkoholi liigtarbimine. Me hoolime noortest ja nende tervisest ning seetõttu ongi Pernod Ricard valinud oma koostööpartneriks ESNi,” ütles Isabelle Ducellier.

Kolmepäevase kruiisi jooksul informeerisid 15 Pernod Ricardi koolitatud “Vastutustundliku Peo suursaadikut” alkoholi liigtarbimise ohtudest kokku 2100 üliõpilast. Kõik n-ö saadikud olid varustatud erinevate infomaterjalide ning ennetamis- ja mõõtmisvahenditega nagu näiteks alkomeetrid ning vere alkoholisisalduse kalkulaatorid. Samuti korraldati simulatsioone, mis demonstreerisid õpilastele alkoholi liigtarbimise negatiivseid tagajärgi.

Programmi raames on alates 2010. aastast 28 riigis peetud juba 300 „Vastutustundlikku Pidu“, millest on osa võtnud 113 000 üliõpilast. Eestis korraldati esimesed „Vastutustundlikud Peod“ 2013. aasta sügisel.

Loe lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews