1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. 5 lihtsalt näpunäidet koduse kohvi valmistamiseks
5 lihtsalt näpunäidet koduse kohvi valmistamiseks

5 lihtsalt näpunäidet koduse kohvi valmistamiseks

Fotod: KAFO/Elerin Küppar
Fotod: KAFO/Elerin Küppar

Tallinn Coffee Festivali raames astus KAFO Lavazza kohviks üles tippbarista Joachim Kuehne Berliini kohvikoolist, Saksamaalt, kes näitas ja tutvustas seal huvilistele kuumimaid kohvitrende. Küsimusele, kuidas kodus lihtsate ja käepäraste vahenditega kvaliteetset kohvi teha, andis ta järgnevad viis mõtet.

1. Et hoida asi nii lihne kui võimalik, soovitan kasutada kohviveskit. Ja mitte neid elektrilisi või muid kõrgtehnoloogilisi, vaid vana head käsiveskit, mis teeb olenemata ajast ja vanusest endiselt suurepärast tööd. Kõige olulisem on veski juures jälgida, et sel oleks sobivad jahvatusastmed.

2. Osta head kohvi ja toeta oma kohalikke röstijaid, kellel on lai valik erinevaid kohvisid, pakkudes just Sulle sobivat maitset. Kohvi valikut ja eelistust võib võrrelda veiniga, kus kõigil on omad lemmikud. Mõnele meeldib mahedam kohv, teistele tugevama maitsega, robustasem või hoopis hapukam.

Kohvikoolitaja Joachim Kuehne
Kohvikoolitaja Joachim Kuehne

3. Kohv on nagu värske produkt – käsitle seda vastavalt. Ära osta suurt kogust kohvi endale koju tagavaraks valmis. Värsket kohvi võiks soetada lausa kord nädalas.

4. Kasuta kaalu, et saada õige kogus kohvi, sest just kogus mõjutab väga tugevalt kohvi tulemust. Parim kogus filtrikohvi saamiseks on kasutada 6-8 grammi kohvi iga 100ml vee kohta.

EspressoTonic45. Pea meeles, et kohvi valmistamise vahendid peaksid olema enne kohvi valmistamist alati eelsoojendatud. Piisab näiteks, kui valada pisut kuuma vett eelnevalt presskannu ning lasta sedasi soojeneda. Seejärel valada vesi välja ning panna soojenenud presskannu kohv ja vesi, lase tõmmata. Tõmbamine võiks kesta vähemalt 3-6 minutit. Mida rohkem kohvi korraga tehakse, seda kauema peaks see kannus tõmbama.

Head Uudised GoodNews