1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 5 ülitervislikku iluvahendit vananemise vastu
5 ülitervislikku iluvahendit vananemise vastu

5 ülitervislikku iluvahendit vananemise vastu

5 ülitervislikku iluvahendit vananemise vastuPaljud tervist hoidvad ning noorust säilitavad toitained, mis on poest ostetava ilutoodete oluliseks toimeaineks, on meil kõigil kodus olemas.

Meie keldrist, köögist ja külmkapist leiab hulga tõhusaid tooraineid, millega saab mõistliku hinnaga vananemisvastaseid vahendeid ise valmistada.

Näiteks meest, mis lausa kubiseb antioksüdantide poolest, saab õrnu ja tõhusaid puhastusvahendeid, mis säilitavad naha loomuliku rasutasakaalu.

Toome lugejani 5 ülitervislikku iluvahendit

Riivi porgandeid 

Porgandite koostisained beetakaroteen, luteiin ja lükopeen võivad leevendada päikesepõletust. Otsi poest tooteid, mis sisaldavad porgandiseemneõli, et stimuleerida naharakkude uuendamist ja vabade radikaalide kahjustuste eest. Aroomiterapeudid hindavad seda õli, sest see suudab vähendada pigmendilaike ja kortse, samal ajal nahka toniseerida ja elastsust suurendada.

Valge tee ime 

Antioksüdantide poolest on rohelisest teest veelgi rikkam valge tee. Valge tee võib ära hoida oksüdatiivset rakkude kahjustumist, mis tekitab kortse ja vähendab immuunsust. Otsi seda eriti pealejäätavatest toodetest, mida kasutatakse suurel kehapinnal.

Naudi viinapuud 

Klaas punast veidi on looduslik vahend vananemise vastu, kuid seda on ka viinamarjad ning nende seemnetest saadud õlid. See sisaldab rikkalikult A-,  B-, C- ja E-vitamiini.

Kausta kibuvitsamarjaõli 

Kiiresti imenduv kibuvitsamarjaõli on rikas oomega-3-rasvhapete poolest, mis parandavad naha elastsust ja vastupidavust. Kibuvitsamarjaõli suudab noorendada ja parandada enneaegselt vananevat, päikesest kahjustatud või armistunud nahka.

Linnaõhule vastukaaluks kuldjuureekstraktiga 

Kui su nahk on pidevalt saastunud linnaõhu meelevallas võib peab vastu pidama stressirohkeid töötunde, mis hoogustavad enneaegset vananemist, otsi kuldjuureekstrakti sisaldavaid nahahooldusvahendeid.  See taim aitab organismil füüsilise kurnatuse perioodidel vastu pidada ja keskkonna stressiallikate negatiivsetest mõjudest taastuda.

Head Uudised GoodNews