1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 69 protsenti Eesti elanikest peab oma toitumist tervislikuks
69 protsenti Eesti elanikest peab oma toitumist tervislikuks

69 protsenti Eesti elanikest peab oma toitumist tervislikuks

69 protsenti Eesti elanikest peab oma toitumist tervislikuksKäesoleva aasta sügisel viis Gruusia naturaalse mineraalvee tootja Borjomi Eestis läbi uuringu, mille eesmärgiks oli saada aimu Eesti inimeste tervislikest eluviisidest ja harjumustest. Uuringu tulemustest selgus, et 86 protsenti vastajatest jälgib tervisliku toitumise põhimõtteid, kuid iga neljas vastaja tunneb end halvasti peale ebatervislikku einet. Eestis läbi viidud uuringust võttis osa 300 inimest vanuses 20-45, kes on viimase 30 päeva jooksul ostnud või tarbinud pudelivett.

Uuringu tulemustest selgus, et 35,6 protsenti vastanutest peab oma elustiili väga aktiivseks või aktiivseks ja 100 protsenti neist on Borjomi igapäevased tarbijad. 75 protsenti regulaarsetest tarbijatest, kelle elutempo on kiire, märkis ka ära, et magab piisavalt.

Enamus elanikke peab oma toitumist tervislikuks. 64,8 protsenti vastajatest peab esmatähtsaks hinna ja kvaliteedi suhet. Vaid 7,2 protsenti ei pea aga hinda oluliseks ning ostavad neid toiduaineid, mille järgi isu tunnevad.

Tervislike toidukaupade kallidus (30,3%), ahvatlus ebatervisliku- ja kiirtoidu järele (28%) ning aja- ja võimaluse puudus toituda tervislikult (24,6%) on peamised põhjused, miks Eesti inimesed tervislikult ei toitu.

34 protsenti uuringust osavõtjatest nimetas oma eelistuseks alkohoolsete jookide seas veini, teisel kohal oli vahuvein ja šampanja (18%) ning kolmandana nimetati ära õlu (11%). 5 protsenti vastajatest märkis, et ei tarbi üldse alkoholi. 25 protsenti küsitletutest eelistab pohmeluse raviks Borjomi naturaalset mineraalvett.

Pooled Eesti elanikest, kes võtsid uuringust osa, peavad sobivaks premeerida end maitsva, ent raske toiduga, mida kinnitasid peamiselt just Borjomi regulaarsed tarbijad.

Eesti inimeste toitumisharjumused_EE

Head Uudised GoodNews