1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. 7 Kohvipoissi tutvustas uusi kohvisorte Tango, Samba ja Flamenco
7 Kohvipoissi tutvustas uusi kohvisorte Tango, Samba ja Flamenco

7 Kohvipoissi tutvustas uusi kohvisorte Tango, Samba ja Flamenco

7 Kohvipoissi tutvustas uut tantsuliste kohvide sarja, mille kohvisordid Tango, Samba ja Flamenco võluvad mitmekülgsete maitsenüanssidega. Kohv on sageli inspireerinud nii filmi- kui tantsuloojaid ja nõnda tutvustati uusi sorte just Maarjamäe tallihoones Filmimuuseumi külje all flamenkorütmide saatel.

Barista Ain Kaljumäe sõnul on 7 Kohvipoissi oma kohvide röstimisel arvestanud eestlaste maitse-eelistusi, et saada nii presskannus või filtermasinas oma meelepärane kohv.

7 Kohvipoissi tuli tunamullu kõige esimesena turule oma kohvisordiga Café Flamenco. Ettevõtte jaemüügijuht Rainer Velt ütleb, et oma kohvisort on hea võimalus turul konkurentidest eristuda. “Samba ja Tango lisati valikusse just seetõttu, et klientidele rohkem valikuvõimalusi pakkuda ja ise paremini silma paista,” märgib Velt.

Uue kohvi loomine on pikk protsess, ja õigele maitsele peab leidma ka meeldejääva nime. “Olime juba tükk aega uue sordi õiget maitset timminud, katsetanud kümneid röste ja segusid ning jõudnud ideaali lähedale, samas polnud meil veel aimugi mis selle uue kohvi nimeks saab. Kohvi maitse otsingutel olime kohvipoistega Madridis ja sattusime kohalikku flamenko klubisse. See oli täiesti enneolematu kogemus, kui esinesid suurepärased tantsijad ja samas polnud see etendus, vaid väga heade flamenko harrastajate omavaheline ajaviide ja mõõduvõtt. Selles klubis sai eksimatult selgeks, et uue kohvi nimi on Café Flamenco – täis tuld, kirge ja armastust. Samba ja Tango on juba loomulik jätk – üks oma teravuse ja temperamendiga ning teine suursugune ja võimas,” lisas 7 Kohvipoisi juht Vallo Tonisver.

Kohvi pimetest

Uute kohvide tutvustamisel said kõik uudishimulikud kõiki maitsta ja osaleda mitmes pimetestis.

Esimesena serveeriti Café Flamencot kahel moel valmistatuna, et tuua esile kohvi mitmekülgsus. Ühel juhul valati kohvipurule peale keev vesi ja lasti kohvil kauem tõmmata ning teisel puhul kasutati ca 90kraadini jahutatud vett ning kohv tõmbas viis minutit. Kohvi maitsjate sõnul olid joogid väga erinevad. “Samas, oma lemmiku hääletus jäi viiki, tõestades et Flamenco kohv sobib nii kiire elutempoga ja “laisale” kohvivalmistajale ning samuti gurmaanile, kes soovib maitsenüansse kogeda,” kommenteeris Ain Kaljumäe.“ Nüüd, mil kohvipoistel on valikus kolm erinevat Kesk-Ameerika ja Brasiilia araabika kohvisegude rösti, leiab iga tarbija endale kindlasti lemmiku.”

“Tarbijad on aastatega aina kohviteadlikumad ning üha enam valitakse kohvi rösti ja kohvisordi järgi. Kohvipoiste uutel kohvipakenditel on väljatoodud maitseomaduste spikker, mille põhjal saab tarbija saab valiku teha,” rääkis kohvitrendidest Kaljumäe.

Kohvi tutvustades andsid kohvipoisid võimaluse enda rösti võrrelda Jacobsi, Kulta Katriina, Pauligi ja Löfbersi araabika kohvisegudega, mis valmistati täpselt ühte moodi presskannuga. Eestis enimmüüdud kohvisortidega võrdluses üllatas Flamenco meeldivalt kange maitse ja puuviljase aroomiga. Šokolaadine järelmaitse on musta kohvi nautimisel hästi tunda ning hea täiendus rikkalikule desserdile.

Test näitas, et Eestis müüdavate kohvide tase väga ühtlane ja kohaliku turu maitse järgi timmitud. Paljude meelest oli Flamenco pakututest parim, või mitme konkurendiga samal tasemel.

7 Kohvipoissi toetas TÜ Kliinikumi Lastefondi 13 000 euroga

2016. aasta aprillist on Tartu Ülikooli Kliinikumi hoonetes uued kohvi- ja müügiautomaadid, mille omanik 7 Kohvipoissi annetab igalt müüdud tootelt 10 senti TÜ Kliinikumi Lastefondile. 2016. ja 2017. aastaga kogunes nii heategevuseks 13 587 eurot, mis uute kohvide degustatsioonil üle anti.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar on koostöö üle väga rõõmus ning loodab, et inimesed eelistavad seda automaati, mille ostuga kaasneva heategevuslik panus. Ka on ta rõõmus, et kohvipoisid on püsivad toetajad, mitte ühekordsed annetajad.

Head Uudised GoodNews