1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. AVATI KÖÖGIMEISTRITE STIPENDIUMIPROGRAMM! Restoran Olde Hansa loob kokaõpilastele stipendiumiprogrammi
AVATI KÖÖGIMEISTRITE STIPENDIUMIPROGRAMM! Restoran Olde Hansa loob kokaõpilastele stipendiumiprogrammi

AVATI KÖÖGIMEISTRITE STIPENDIUMIPROGRAMM! Restoran Olde Hansa loob kokaõpilastele stipendiumiprogrammi

Olde HansaAlates tänasest saavad kokaeriala õpilased kandideerida Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogrammi, et lihvida oma oskusi kõrgelt hinnatud keskaegse restorani peakoka ning kokkade olümpia Bocuse d ́Or ́i Eesti koondise treeneri Emmanuel Wille  käe all.

Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogramm annab alles õppivatele kokkadele võimaluse panna oma kirg ja oskused juba kooli kõrvalt proovile hinnatud keskaegses restoranis. Kõnealune stipendiumiprogramm võimaldab noortel kokkadel saada varases faasis aimu valitud ameti sobivusest, kasvatada tööharjumust ning saada reaalne töökogemus Belgiast pärit meisterkoka ja Bocuse d ́Or ́i Eesti kokakoondise treeneri Emmanuel Wille ́ käe all.

Olde Hansa peakoka Emmanuel Wille sõnul aitab Köögimeistrite stipendiumiprogramm kokaeriala õpilastel oma fantaasia lendu lasta ning enda sisemist Gordon Ramsey’t või Jamie Oliveri otsida. “Kutsun kokaeriala õpilasi üles köögis katsetama ning leidma eriti mõnus soolane suutäis või magus hõrgutis – ainus „konks“ on, et loodud retsept peab sisaldama uue elu sümbolit, muna,” selgitas Wille. “Parimad retseptid valivad välja Olde Hansa köögimeistrid eesotsas minuga. Kolm väljavalitut saavad õpingute toetuseks igakuist stipendiumi terve õppeaasta ning seda reaalselt õpinguperioodi vältel, samuti avaneb võimalus teha tasustatud praktika Olde Hansas minu kõrval.”

Olde Hansa personalijuht Katri Delimoge rääkis, et Statistikaameti andmetel on Euroopa Liidus 20-29-aastaste noorte jaoks üks suuremaid probleeme tööturule sisenemine ja töötus ning seetõttu on praktikatoetuse vajadusest räägitud juba aastaid. „Koolides on palju lennukate ideedega oskuslikke noori, kelle loovus väärib tunnustamist, kuid praktika sidumine õpingutega annab neile hea võimaluse paremini mõista õpitava ameti olemust,” selgitas  Delimoge. “Lisaks soovime näidata nii noortele kui ka laiemale avalikkusele väärikat standardit tööturul, makstes punktipealt ära kõik tööjõumaksud, mis on teatavasti suureks valukohaks toitlustusäris.”

Stipendiumiprogrammis saavad osaleda kõik praegused kokaameti õppurid. Lisaks toimub rahvalemmikute hääletus Olde Hansa Facebooki lehel, kuhu laetakse üles parimatest paladest saadetud pildid ja retseptid. Pärast õpingute lõppu peab stipendiaat olema valmis töötama Olde Hansa restoranis kas siis terve aasta järjest või kolme aasta vältel iga-aastaselt neli suvekuud maist augustini.

Stipendiumiprogrammi saab kandideerida kuu aja jooksul 15. märtsini, kandideerimiseks tuleb huvilistel saata keskaegse toidu omaloominguline retsept koos roa nime ja fotoga aadressile personalijuht@oldehansa.ee. Kindlasti tuleb lisada ka oma nimi, kontaktandmed ja kool-kursus. Võitjad kuulutatakse välja 11. aprillil ning stipendiumiprogramm algab  juba maist 2016. Lisainfot programmi kohta saab Olde Hansa kodulehel www.oldehansa.ee ja Facebooki lehel (Olde Hansa Köögimeistrite stipendiumiprogramm).

Alates aastast 1997 tegutsenud restoran Olde Hansa on rikka kaupmehe majas Tallinna Raekoja vahetus läheduses. Nii Eestis kui välismaal hinnatud restoran pakub keskaegseid hõrgutisi, mida on hoolega otsitud kõigist maailma servadest. 18 tegutsemisaasta jooksul on Olde Hansat väisanud hinnanguliselt 4 miljonit külalist, kes on saanud kuningliku kohtlemise ning peakokk Emmanuel Wille ja tema köögimeistrite tiimi käe all valminud rikkaliku kõhutäie osaliseks.

Head Uudised GoodNews