Avaleht Toitumine Gurmaanidele Cafe Lyon toob prantsuspärase taimetoidu otse kesklinna
Cafe Lyon toob prantsuspärase taimetoidu otse kesklinna
Gurmaanidele
0

Cafe Lyon toob prantsuspärase taimetoidu otse kesklinna

0

IMG_3130-2Cafe Lyon uuendab vastavalt hooajale menüüd, sügise saabudes lähevad toidud tummisemaks, kuid samas pannakse suurt rõhku tervislikkusele. Menüüsse lisandub taimetoite ning smuutisid.

„Uuendusena leiab Lyoni menüüst eelroogade, põhiroogade ja magustoitude kõrval eraldi taimetoidu sektsiooni, milles on viis nimetust. Roogades on kasutatud rikkalikult erinevaid köögivilju, juustusid, läätsi ning seeni,“ rääkis Cafe Lyoni peakokk Jürgen Lip. „Tundub, et taimetoitlus on tõusev trend, sest järjest enam kliente küsib meilt lihavabu roogasid. Ka meie juhataja Iivi Saar on suur taimetoitude austaja.“

IMG_3050-2Cafe Lyoni juhataja Iivi Saar rääkis, et alates käesolevast sügisest on Cafe Lyonil täiesti uus smuutimenüü, milles on 20 erinevat smuutit ning lisaks ka värsked mahlad. „Pakume klientidele naturaalsetest puu- ja köögiviljadest valmistatud värskendavaid jooke, et leevendada vitamiinipuudust, mis on meie kliimas talvisel ajal tavaline.“

„Uutest toitudest meie menüüs on põnevamateks näiteks Saucisse de volaille – kohapeal käsitsi valmistatud linnulihavorstid. Valmistame ise hakkliha ja täidame sellega seasoole – nagu vorstitegu käib,“ rääkis Jürgen Lip. „Otsustasime menüüsse lisada ka ühe Pissaladière ehk prantsusepärase pitsa, mis on paksema põhjaga, nii et eesti keeles võiks öelda, et tegemist on pitsapirukaga.“

IMG_3048-2Lyoni peakokk Jürgen Lip peab lugu naturaalsetest, konkreetsetest maitsetest. „Mitme toidu või lisandi puhul kasutan maitsestamisel ainult soola ja pipart või suhkrut,“ rääkis ta. „Võimalusel tarvitame eestimaist toorainet. Näiteks kasutame Kalamatsi meierei uusi juuste eelroogades ja salatis ning nende kitsepiima toorjuustu mannavahus.“

Klassikalistest Prantsuse toitudest, millele Lyon on andnud oma värvingu, on menüüs näiteks Foie de canard  – pardimaksast valmistatud roog, kus konjak on asendatud Põltsamaa Kuldse õunaveiniga. Tartare de cerf ehk hirvelihatartarile on lisatud praetud vutimuna, tuunikalaaioli ja kappari-hapukurgisalat. Magustoiduks pakub Lyon klassikalise Crème brûlée kõrval isetehtud jäätist. Cafe Lyoni peapagar Roman Klotsihhin on täiendanud kohvikumenüüd mitmete huvitavate talviste kookidega.

Lyon jätkab Prantsuse stiili järgimist kogu menüü ulatuses, pakkudes omapoolseid põnevaid tõlgendusi klassikalistest roogadest. Püsiklientide lemmikud – Prantsuse sibulasupp Soupe à l’oignon, mereannihautis Bouillabaisse ja lihaveisepraad friikartulitega ehk Bœuf on saadaval ka edaspidi.

Cafe Lyon (Café & Boulangerie, www.facebook.com/cafelyon) on Tallinnas, Viru Keskuses ning Õismäel, Meistri 22 tegutsev Prantsuse kohvik-pagariäri, mille ehtsast võist valminud tooted ja prantsusepärased toidud on kiirelt pealinlaste seas hitiks saanud. Cafe Lyoni eripäraks on oma pagarikoda, kus küpsetised valmivad kohapeal tehtud tainast ning küpsetatakse spetsiaalses Prantsusmaalt tellitud ahjus. Cafe Lyonis müüakse igas kuus ligi 20 000 pagaritoodet. Cafe Lyon valiti 2015. aastal Eesti parimate söögikohtade TOP 50sse.

VAATA GALERIID!

mm

Kommentaarid