1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Carl Schmidti maja tõestab, et tervist ja ilu saab patta panna
Carl Schmidti maja tõestab, et tervist ja ilu saab patta panna

Carl Schmidti maja tõestab, et tervist ja ilu saab patta panna

Klienditeenindajad Ivi Kolts, Lili Tiks ja Liis Päivil
Klienditeenindajad Ivi Kolts, Lili Tiks ja Liis Päivil

Põltsamaal asuva külalistemaja Carl Schmidti Maja restoran soovib oma praeguseid ning tulevasi kliente teavitada menüü muudatustest, mis tehtud eesmärgiga panna rohkem rõhku toidu tervislikkusele.

Tulenevalt armsate külaliste eelistustest, teadvustavad ettevõtte töötajad, et toidust sõltub paljuski hea enesetunne. Schmidti maja soovib oma külalistele pakkuda toekat toitu, mis valmistatud värskest, hooajalisest kodumaisest toorainest.

Firmas peetakse lugu enesetäiendusest. Peakokk Ingrid ja klienditeenindaja Lili asusid end täiendama Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kokanduse õppesse.

Nende üheks juhendajaks on toitumisnõustaja ja eritoitumise õpetaja Maire Vesingi, kes andnud välja kolm raamatut sarjas „Tervise hoidmise toidud“. Lili on lõpetanud ka Annely Sootsi Tervisekooli toitumisnõustaja eriala ning täiendab end osaledes erinevatel toitumisalastel seminaridel ja koolitustel. Ingrid ja Lili on väga tänulikud, et Carl Schmidti Maja peremees Viljar ja perenaine Ülle soosivad enesetäiendamist, on ise väga huvitatud tervislikust toitumisest ja eluviisist.

Klienditeenindajad Jane, Ivi ja Liis on meelsasti nõus soovitama meie menüüst just teile hetkel isutavaid roogasid ja sobivaid jooke. Menüü osas ollakse väga paindlikud. Kollektiiviga ühinenud kokk Mailyl on huvi ja julgus katsetada uusi roogasid, eriti üllatavad on tema uued koogid.

Schmiti maja peakokk Ingrid Seemann
Schmidti maja peakokk Ingrid Seemann

Carl Schmidti Maja restorani kollektiivi jaoks on olulised toidu kõik tunnetuslikud aspektid – välimus, lõhn ja maitse.

Kindel  eesmärk on pakkuda toitu, mis oleks täisväärtuslik ja maitsev. Külalistemaja klientidest moodustavad suure osa välismaalased, kellel tihti laktoosi- ja gluteenivaba toidu eelistused. Samad eelistused on suuresti ka Eestimaa inimestel. Schmidti resto soovib oma külalisi teavitada, et kuna kasutatakse vähesel  määral ka nisujahu, siis ei saa nad toite gluteenivabadeks märkida, kuid toidud, millel vastav märgistus juures, on täielikult nisuvabad.

Piirame rafineeritud suhkru ja soola kasutamist oma toitudes.

Ideid ammutame igalt poolt ja püüame kaasas käia ka toitumisteadusega.

Ühe näitena leiad Schmidti resto igapäevasest pakkumisest KARASKI, mille valmistamiseks on kasutatud eestimaist täistera odrajahu, magustamiseks mett ja maitsestamiseks Himaalaja soola.

Imemaitsva karaski kõrvale pakume põnevaid isevalmistatud määrdeid. Uudiseks on ka see, et lõunamenüüs on nüüdsest alati üks roog lihavaba.

Süües aeg-ajalt lihavaba toitu, annad kehale puhkust.

Üks maitsvatest suupistetest - Schmidti karask
Üks maitsvatest suupistetest – Schmidti karask

Praegusel rabarberihooajal kasutatakse seda toorainet võimalikult palju magustoitude valmistamisel ja on oluline veel kord märkida, et Schmidti resto teeb oma kooke võimalikult nisu- ja laktoosivabalt.

Uudiseks on Schmidti resto korraldatud mõnusad, kuid samas harivad kokkamisõhtud, mille raames valmistatakse väikese grupiga huvitavaid roogasid. Interaktiivsed töötoad on heaks võimaluseks korraldada sünnipäevi, meeskonnaüritusi, tutvustada  kokkamist lastele.

Kõige värskemad maitsetaimed nopime enda majataguselt terrassilt.

Päikesepaistelisi suveõhtuid arvestades on Schmidti resto suvekuudel avatud kuni kella 22-ni. Neljapäeval, reedel ja laupäeval sisustavad õhtuid noored muusikud, kes sooja ilma korral mängivad elavat muusikat õueterrassil. Muusikute esinemine toimub Schmidti restorani toetusel, on oodatud ka vaba annetus külastajatelt.

Tere tulemast hubasesse majja ja toidu osas usaldage meie pakkumisi!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews