1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja Gedeon Richter alustasid koostööd
Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja Gedeon Richter alustasid koostööd

Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja Gedeon Richter alustasid koostööd

Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja Gedeon Richter alustasid koostööd
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Matti Paglant

Soovist tõsta farmatseutilise tehnoloogia erialal teostatavate proviisoriõppe üliõpilaste uurimistööde kvaliteeti sõlmivad Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts (EAFS) ja Gedeon Richter Eesti koostöölepingu fondi loomiseks. Fondist eraldatakse stipendiumi farmatseutilise tehnoloogia erialal kaitstud õppeaasta parima uurimistöö teostanud üliõpilasele. Stipendiumi suurus on 1000 eurot.

Peep Veski, Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna Farmaatsia instituudi juhataja ütleb, et farmatseutiline tehnoloogia hõlmab kõike, mis on seotud ravimpreparaatide välja töötamise, tootmise ja nende kvaliteedi hindamisega.

“Tegeleme Farmaatsia instituudi uurimistöödes tänapäevaste teemadega, nanosüsteemidega. On hea, et huvi teadustöö tegemise vastu on viimasel ajal märkimisväärselt kasvanud ja stipendium peaks tekitama tudengites teadustöö tegemise vastu veelgi suuremat huvi. Näen, et kasvab ka doktoriõppe huvi ja üha enam lõpetajaid soovib seda teha meie instituudis. Kas olen rahul tänaste uurimistöödega, seda saan öelda 4-5 aasta pärast,” rääkis Veski.

Jyrki Heinämäki, Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi juhatuse esimees märgib, et üliõpilaste farmatseutilise tehnoloogia alased uurimistööd on seni olnud heatasemelised ja ta ootab selle trendi jätkumist järgmistel aastatel.

“Stipendium on teretulnud ja minu arvates on suurim kasu selles, et tunnustus edendab uurimistöid ja nende nähtavust Eestis. Üliõpilaste poolelt innustab see neid tutvuma farmatseutilise tehnoloogiaga senisest sügavamalt ja toetab nende saamist headeks proviisoriteks,” märgib Jyrki Heinämäki.

“Täna on farmatseutilise tehnoloogia uurimistööde temaatika lai, toimeainete ja abiainete karakteriseerimisest nanoravimite ja prinditavate uute ravimivormideni. Ootan kõrgetasemelisi ja innovaatilisi uurimistöid juba esimesel stipendiumi jagamise aastal,” lisab Heinämäki.

EAFS pakub stipendiumiga võimalust tegutseda Eesti farmaatsia-ala õpetamise ja uurimistööde heaks, see on ka üks seltsi eesmärke.

Stipendiumi saavad taotleda Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilased, kes on teostanud oma uurimistöö farmatseutilise tehnoloogia valdkonnas või sellega lähedalt seotud valdkonnas ja kaitsnud uurimistöö positiivsele hindele. Stipendiumi saamisel on määravaks uurimistöö valdkondlik sobivus, valitud uurimisteema olulisus farmatseutilises tehnoloogias, töö kvaliteet ja originaalsus ning üliõpilase panus töö valmimisel.

Stipendiumi eraldamise aluseks on avaliku konkursi korras esitatud uurimistöö.

2014. õppeaastal antakse välja üks stipendium suurusega 1000 eurot. Stipendiumi suurus fikseeritakse igal aastal 15. veebruariks. Õppeaasta jooksul jagatakse välja 1 stipendium, nõutaval tasemel tööde puudumisel võib stipendiumi jätta välja andmata.

Head Uudised GoodNews