1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti digiretseptiga saab ravimeid juba tänavu Euroopa Liidus
Eesti digiretseptiga saab ravimeid juba tänavu Euroopa Liidus

Eesti digiretseptiga saab ravimeid juba tänavu Euroopa Liidus

Tänavuse aasta jooksul on kavas luua võimalus osta Eestis väljastatud digiretseptiga ravimeid välisriikides, esimeses etapis Soomes, Küprosel, Kreekas ja Portugalis.

Eestil on valmis lahendus, mis võimaldab Eesti apteekritel pärida oma infosüsteemis teises Euroopa riigis väljakirjutatud digiretsepti.

“Euroopas sõlmitud kokkulepped jõuavad päris lahendusteni, mis võimaldavad kvaliteetsemat arstiabi miljonitele Euroopa inimestele, kes reisivad, õpivad või töötavad mõnes teises Euroopa riigis. Juba lähiaastatel soovime võimaldada ka teiste terviseandmete edastamist, et välisriigis terviseprobleemi tekkimisel oleks arstil ligipääs haigusloo kokkuvõttele,” ütles tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Projekt näeb ette, et aastaks 2021 võimaldatakse nii digiretseptide kui ka patsientide haiguslugude kokkuvõtete piiriülesest edastamist üle Euroopa Komisjoni hallatava andmevahetusplatvormi. Praeguseks on projektiga liitunud Euroopas 23 riiki.

Seni on olnud võimalik osta välisriigis ravimeid paberretseptiga. Eestis ostetakse mõnes teises Euroopa Liidu riigis väljastatud paberretsepti alusel aastas üle 3000 ravimi. Tänasest saavad soomlased digiretseptiga Eestis ravimeid osta.

Head Uudised GoodNews