1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti idufirma Capster tõi turule uudse seadme nohu leevendamiseks
Eesti idufirma Capster tõi turule uudse seadme nohu leevendamiseks

Eesti idufirma Capster tõi turule uudse seadme nohu leevendamiseks

capsterEesti idufirma Capster on koostöös erialaarstidega valmis arendanud ja turule toonud innovaatilise meditsiiniseadme, et juhtida tähelepanu kroonilise nohu laiale levikule. Lihtsa ja kasutajasõbraliku tootega tahab noor ettevõte propageerida tervistsäästvat ja teaduspõhist ravimeetodit erinevatele nohuprobleemidele.

Capster on ninaloputusseade, mis mahub taskusse ning pakub aastateks meditsiiniteadusel põhinevat, efektiivset ja looduslikku ravimeetodit. Kompaktset Capsteri seadet on lihtne kasutada ning sellega saab nina loputada korraga 500ml füsioloogilise lahusega, mis voolab läbi nina madala positiivse survega.

“Nina loputamine füsioloogilise lahusega on tulemuslik ja tervistsäästev ninasisene hügieeni- ja ravimeetod. Nina loputamine leevendab ägeda (viirusliku, bakteriaalse) ja kroonilise nohu, s.h. allergilise nohu sümptomeid. Loputuse juures on oluline optimaalne lahuse kogus ning madal positiivne surve. Seetõtte on Capsteri seade hea lahendus ka ninaneelu loputamiseks ninaneelu nohu korral. Nina loputamisel puuduvad kahjulikud kõrvalmõjud, piiratud pole kasutusaeg ega kasutuskorrad. See teeb toote sobilikuks ka lastele ja lapseootel naistele.” kommenteeris uut toodet Eesti Kõrva-Nina-Kurguarstide ja Pea-ja Kaelakirurgide Seltsi president dr Kristel Kalling.

Pealtnäha lihtsa toote väljaarendamiseks ja müügilettidele toomiseks on Capsteri kolmeliikmelisel meeskonnal kulunud pea kaks ja pool aastat. Selle osaliseks põhjuseks on olnud soov peita lihtsa ja väikese konstruktsiooni sisse mitmed kasutusmugavust tagavad mehhaanilised lahendused. “Oleme algusest peale tahtnud teha väga kompaktset seadet, tegemata kompromisse meditsiiniliste ja kasutusmugavuslike aspektide suhtes. Positiivne tagasiside erialaarstidelt ja klientidelt näitab, et oleme täitnud eesmärgi, mille on teinud võimalikuks erinevad insenertehnilised funktsioonid, mis Capsteri väliskuju vaadeldes silma ei hakka,” täpsustas Capsteri üks asutajatest Raivo Tamsalu.

VAATA VIDEOT!

Capsteri tooted on nüüdsest saadaval järgnevate apteegikettide suuremates müügipunktides: Ülikooli Apteek, Südameapteek, Euroapteek, Ülejõe Apteek ja Mai Apteek. Samuti saab tooteid osta Capsteri e-poest aadressil www.capster.ee ja lugeda täpsustavat informatsiooni.

Head Uudised GoodNews