1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks kiirabiarst Mare Liigeri
Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks kiirabiarst Mare Liigeri

Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks kiirabiarst Mare Liigeri

Eesti Karskusliit valis 2012. aasta tegijaks kiirabiarsti, ennetustöö tegija ja koolitaja ning aktiivse ühiskondlikus arutelus osaleja Mare Liigeri, rõhutades tema panust alkoholikahjudega tegelemisel arstina ning tunnustades tema pühendumist inimeste teadlikkuse kasvatamisel arvamuslugude kirjutaja ja kõnelejana.

“Töö, mida Mare Liiger ja tema kolleegid teevad, on meie kõigi jaoks hädavajalik. Me teame, et kaugelt liiga sageli on alkoholi tarvitamise tõttu tervisehädad ja õnnetused inimeste endi käitumise tulemuseks ja nii on aastate jooksul pidanud dr Liiger tegelema lugematute selliste juhtumitega,” selgitas Karskusliidu otsust Lauri Beekmann. “Tahame tõsta teda esile selle eest, et ta on väga selgelt rääkinud nende eest, kes sageli kannatavad kõige enam ehk alkoholiga hätta jäänud inimeste laste eest.”

Möödunud aasta lõpus kirjutas dr Liiger oma blogis juhtumist, kui kiirabi kutsuti ravima alkoholijoobes vigastatut, kelle juures oli kaks väikest last, kes sellel öisel kellaajal olid olukorras, kus ükski laps kindlasti olema ei pea. Juhtum pälvis tänu Mare Liigeri tähelepanujuhtimisele ka meedias kajastust ning loota on, et sellest õppisid erinevad osapooled.

“See oli vaid üks juhtum, kus dr Liiger on justkui teinud rohkem, kui tema otsene töökohustus on nõudnud, kuid ise peab ta sellist sekkumist iseenesestmõistetavaks ja kodanikule loomulikuks. Sellist eeskuju meie ühiskond kindlasti vajab,” rõhutas Beekmann.

Hoolimist ja kaaskodaniku abistamist õpetab dr Liiger ka oma mittetulundusühingu “Rahvakoolitus – ELU” koolitustel, kus teemaks nii esmaabi kui ka sõltuvuseteemad.

Eesti Karskusliit annab aasta tegijale tänukirja üle kevad/suvel toimuval aastakonverentsil. Karskusliit valib aasta tegijaid alates 2007. aastast.

Head Uudised GoodNews