1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti terviseradadel läbiti vabariigi aastapäeval ligi 14 000 kilomeetrit
Eesti terviseradadel läbiti vabariigi aastapäeval ligi 14 000  kilomeetrit

Eesti terviseradadel läbiti vabariigi aastapäeval ligi 14 000 kilomeetrit

Foto: MA Modelliagentuur / Margus Vilisoo
Foto: MA Modelliagentuur / Margus Vilisoo

24. veebruaril kogusid liikumisharrastajad üle Eesti toimunud üritusel  „Teeme koos rajalugu“ enam kui 14 000  tervisekilomeetrit.

Kümnendat korda toimunud tervisespordi üritusest võttis tänavu osa ligikaudu 1400 tervisesportlast, kes oma läbitud tervisekilomeetrid registreerisid. Liikumisharrastajaid oli pea  kõikidest maakondadest – liiguti nii omaette kui võeti osa erinevatel terviseradadel toimunud sündmustest.

„On suur rõõm, et hoolimata vihmasest talveilmast tulid paljud inimesed  vabariigi aastapäeval  värskes õhus liikuma. Ka seekord andsid suurima osa kilomeetritest suusatajad ja  väiksem oli matkajate , kõndijate ning ratturite osakaal. Kuigi kogutulemus jäi eelmise aasta varju, on niisugustes tingimustes läbitud kilomeetrid kordades hinnalisemad ja inimesed, kes neid läbisid väärivad igati  kiitust ja austust!“ rääkis SA Eesti Terviserajad juhataja Heros Kressa. Senine liikumisrekord jääb 2013. aastasse, kui tervisekilomeetriteks tuli kokku 112 940 kilomeetrit.

Kressa sõnul liiguti tänavu keskmiselt 10 kilomeetrit osaleja kohta. Enim tervisespordisõpru kogunes terviseradadele Haanjas, Tamsalus, Narvas. Maakondadest olid aktiivsemad Võrumaa, Lääne-Virumaa  ja Tartumaa. Lähipäevil on oodata veel väikeseid muutusi lõplikus kokkuvõttes .

Täpsema statistika üritusest leiab SIIT.

Osalejatel tuli omapoolne panus fikseerida sisestades läbitud kilomeetrid aadressil www.facebook.com/terviserajad,  kus tulemust sai jälgida ka reaalajas. Suuremates keskustes sai läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal, seda võimalust kasutati samuti väga aktiivselt. Kogutud tervisekilomeetrid summeeriti.

SA Eesti Terviserajad (www.terviserajad.ee) on asutatud Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis üle 100 terviserada.

Head Uudised GoodNews