1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti Tervishoiu Muuseum avab taas uksed
Eesti Tervishoiu Muuseum avab taas uksed

Eesti Tervishoiu Muuseum avab taas uksed

Foto: Eesti Tervishoiu Muuseum
Foto: Eesti Tervishoiu Muuseum

31. mail avatakse külastajatele Eesti Tervishoiu Muuseumi uus anatoomiateemaline püsinäitus „Avameelselt Sinu kehast“.

Uus ja värvikas püsiekspositsioon tutvustab inimkeha kui terviksüsteemi läbi põnevate teematubade, käed-külge eksponaatide ja harivate arvutiprogrammide. Näitlike vahendite mitmekesisus võimaldab saada ülevaatliku pildi inimese sisemus­est.

„Kuigi tervis, tervishoid, anatoomia ja füsioloogia on sedavõrd olulised valdkonnad ja puudutavad igaühte meist, paneb imestama, et analoogse temaatikaga muuseume on Euroopas sedavõrd vähe,“ sõnab muuseumi juht Margus Jurkatam. Tema sõnul on Tervishoiumuuseumi üldisem eesmärk see, et inimesed õpiksid tundma oma keha toimimist ja oskaksid seeläbi teha õigeid ja tervislikumaid valikuid .

Avatav näitus „Avameelselt Sinu kehast“ paikneb 524 ruutmeetril, moodustades kolmveerandi kogu loodavast püsiekspositsioonist. Täielik ekspositsioon valmib järgmise aasta kevadeks kui on käimas muuseumi 90. juubeliaasta. Seejärel saab muuseumil olema 670 ruutmeetrit püsiekspositsioonipinda.

Eesti Tervishoiu Muuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 30 ning on alates 31. maist külastajatele avatud teisipäevast pühapäevani järgnevalt: T, N-P kella 10.00-18.00, K kella 10.00-19.00, esmaspäeviti suletud.

Head Uudised GoodNews