1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Eesti toortoitumise eestvedaja Sille Poola: puuviljad on kõige puhtam toit poes
Eesti toortoitumise eestvedaja Sille Poola: puuviljad on kõige puhtam toit poes

Eesti toortoitumise eestvedaja Sille Poola: puuviljad on kõige puhtam toit poes

Foto: Shutterstock

“Lastele mõeldud toidud on kõik puuvilja värvi, puuvilja maitse ja puuvilja lõhnaga. Võiksime mitte maskeerida loomset toitu puuviljadega, vaid pakkuda seda nii nagu ta tegelikult on ja vaadata, mida laps eelistab,” ütles Tallinna Televisiooni elustiilisaates “Ela Hästi!” Sille Poola, viielapselise toortoitlaste pere ema.

“Väikesele lapsele, kes hakkab rinnapiimalt ära tulema, on parim toit puuviljad,” kinnitab maailma parimate ülikoolide diplomitega pereema Sille. “See on müüt, et kui anda lapsele esimeseks toiduks puuvilja, siis ta pärast aedvilja ei söö.”

15 aastat taimetoitlane olnud Sille nõustab ja toetab paljusid Eesti taimetoitlasi. Tema sõnul matkivad nagunii lastele mõeldud toidud puuvilju: “Kui pakume kodus lapsele loomset toitu, võiksime seda mitte maskeerida puuviljadega, vaid anda nii nagu tegelikult on – piima soojana, liha maitsestamata, mitte apelsinimarinaadis ja vaadata, mida laps eelistab.”

“Lapse jaoks pole vaja puuvilja ära mürgitada. Kes ikka väga kardab pestitsiidi, sellel tõestatult ajus toimubki reaktsioon, kus keha ise hakkab ennast mürgitama, kuigi pestitsiid võib-olla ei teekski talle midagi. Puuvili on kõige puhtam toit poes, olen mina veendunud,” teab Sille, toetudes maailma parimate ülikoolide uuringutele.

Kas on midagi, millega arvestada, kui oled taimetoitlane ja rase?

“Jah, kohe kindlasti tuleb arvestada sellega, et tasub süüa puuvilju! Olen mitme rasedaga kokku saanud, kes on öelnud, et arst lubas tal kommi süüa, aga arbuusi mitte, sest see on liiga magus. Kui kehakaal tõuseb, siis kohe kindlasti mitte arbuusist. Kui rasedal pole rasedusdiabeeti või muid probleeme, võiks palju süüa puuvilju ja vähem rasvast toitu, siis pole veresuhkruga mingit probleemi,” räägib Sille.

Tallinna Televisiooni elustiilisaates “Ela Hästi!” räägib Sille laste toor- ja taimetoitumise spetsiifikast ning koos saatejuht Liisa-Indra Pajustega valmistati ka puuviljane kook apelsinikreemiga. Lisaks Sillele astus saates üles ka Kartin Silman ehk uue nimega Jaya Silman, kes õpetas seksuaalenergiaga manifesteerimist.

“Ela hästi!” on Eesti esimene taimetoidusaade, kus aktuaalsed elustiiliteemad saavad kokku põnevate persoonidega. Igast saatest saab mõtteainet, kuidas hästi elada. Teemaks on tervis ja tervislikkus igal tasandil – toitumine, sport, emotsioonid, suhted, vaimsus. “Ela hästi!” on Tallinna Televisiooni eetris neljapäeviti kell 19.30 ning kordusena esmaspäeviti kell 18.10.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews