1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eesti Vähiliidu sügiskonverents toimub juba homme
Eesti Vähiliidu sügiskonverents toimub juba homme

Eesti Vähiliidu sügiskonverents toimub juba homme

1380887_7800716321. novembril  korraldab Eesti Vähiliit koos Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametiga hotellis Sokos sügiskonverentsi „Rinna- ja emakakaelavähi diagnostika ja ravi kaasaegsed võimalused“, kus esinevad rahvusvahelised spetsialistid.

Konverentsil käsitlevad Eesti, Saksamaa ja Rootsi teadurid ning praktilised arstid oma ettekannetes rinna- ja emakakaelavähi esinemissagedust, elulemuse ja suremuse trende, mammograafilise skriiningu kogemusi, samuti kaasaegseid ravivõimalusi.

Diagnostilised võimalused rinnavähi varaseks avastamiseks on kiiresti avardunud, 3D mammofgraafia alased ettekanded esitatakse ka konverentsil. Rinnavähi sõeluuringuga alustati Eestis juba 2002. aastal naistele vanuses 50-62 aastat,  muutes varase diagnostika kättesaadavaks kõigile oma tervisest huvitatud naistele.

„Põhiprobleemiks hästi korraldatud skriiningu puhul on naiste madal osalus uuringutel. Nii osales vastava vanusrühma naistest 2013. aastal vaid 52,5% naisi, samas avastati 155 uut vähijuhtu. Kas tänapäeva naine ei tunne tõesti huvi oma tervise suhtes või ei ole ta teadlik, et varane kasvaja avastamine tagab ka varajase ravivõimaluse ja paranemise paljudel juhtudel, “  muretseb  abilinnapea Merike Martinson  naiste madala terviseteadlikkuse pärast.

„Lähiaastatel tuleks laiendada sõeluuringuid nii noorematele kui vanematele naistele, uueks sihtrühmaks võiksid olla naised 45-69 aastat, samuti peame tagama ravikindlustuseta naistele pääsemise olulisele uuringule“, märkis Martinson.

Konverents toimub Hotell Sokos Viru konverentsikeskuses  21. novembril kell 10-16.

 

Head Uudised GoodNews