1. Avaleht
  2. Tervis
  3. ELAMUSMARATON! Elamusretked muutuvad suvekuudel elamusmaratonideks
ELAMUSMARATON! Elamusretked muutuvad suvekuudel elamusmaratonideks

ELAMUSMARATON! Elamusretked muutuvad suvekuudel elamusmaratonideks

ElamusmaratonidJuunis, juulis ja augustis toimub kokku kolm kepikõnni- ja käimismaratoni – 19. juunil Noarootsis, 10. juulil Lahemaal ja 14. augustil Värskas.

Elamusretkede korraldaja Kunnar Karu on kindel, et elamusmaratonid on suve kõige mõnusam väljakutse. „Kui tavaliselt kõnnime elamusretkedel 10-15 km, siis maratonidel saab seda feeling´ut neli korda pikemalt nautida! Aja peale tormamisest olulisem on siiski seltskonna ja looduse nautimine,“ soovitab Karu.

Maratonid pakuvad liikumist mitmekesises ja huvitavas looduses. Põhirada on 42 km pikk, kuid saab valida ka 10 või 21 km pikkuse distantsi. Lisaks elamusterohkele tähistatud rajale on osalejaid ootamas joogi- ja suupistepunktid ning soe söök ja pesemisvõimalus finišis. Korraga kõigile kolmele etapile registreerijad saavad uhkusega omanimelist stardinumbrit kanda. Elamusmaratonide vinge T-särk on kingituseks neile, kes registreeruvad korraga kolmele täispikale maratonile. Kõigile finišeerijatele jääb kogutud elamusi meenutama diplom koos läbimisajaga, lisaks maratoni puhul karikas ning poolmaratoni puhul medal.

Noarootsi maratoni rada kulgeb Läänemaal läbi männimetsa ja mereranna. Algus ja lõpp on Tuksi spordikeskuse staadionil, vahepeale jäävad Rannaküla, Nõva, Spithami poolsaar, Drihami ja Rooslepa.

Lahemaa maraton toimub juba 10. korda ja on ühtlasi 100. elamusretk! Seekord viib rada osalejad Kolgaküla terviseradade keskusest Lahemaa rahvuspargi metsateedele ja –radadele.

Värska maratoni stardi- ja finišipaik asub Värska laululaval. Mustoja maastikukaitseala territooriumil vahelduvad kaunite metsaradade lauged lõigud üksikute tõusudega.

Elamusmaratonid ja 1182 ootavad osalema kõiki, kellele aktiivne liikumine, looduse nautimine ja uute kohtade avastamine naudingut pakub. Elamusmaratonid 2016 kalender ja registreerimise info.

Avastamisrõõm, looduse nautimine ja aktiivne liikumine jätkuvad elamusretkedel kogu aasta vältel.

Head Uudised GoodNews