1. Avaleht
  2. Tervis
  3. ENERGIAJOOK EI KÜTA! Algas teavituskampaania
ENERGIAJOOK EI KÜTA! Algas teavituskampaania

ENERGIAJOOK EI KÜTA! Algas teavituskampaania

1144226_36176495Tervise Arengu Instituut (TAI) saatis üle Eesti kõigisse haridus- ja tervishoiuasutustesse plakatid ja brošüürid, mis tõstavad elanikkonna teadlikkust energiajookide toime ja tarbimise ohtude kohta.

“Teavituskampaania sõnumiga “Energiajook ei küta” püüame kummutada arusaama, et energiajoogid annavad energiat. Ei anna, pigem võtavad organismilt viimase energia,” ütles TAI mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammel. “Eriti murelikuks on meid teinud suhteliselt suur energiajookide tarbimine ja populaarsus noorte hulgas.“

Kokku jagatakse üle Eesti kõigisse haridus- ja tervishoiuasutustesse 2000 plakatit ning 100 000 energiajookide toimet lahtiseletavat brošüüri. Plakatid ja brošüürid on nii eesti kui ka vene keeles. Samuti on TAI koostanud energiajookide kohta esitlusmaterjali, mida saab kasutada abivahendina koolitunnis või loengute andmisel.

Eelmisel aastal Põllumajandusministeeriumi tellimusel läbiviidud energiajookide tarbimise uuringu tulemused näitasid, et energiajooke tarbitakse vähese teadlikkuse tõttu peamiselt janu pärast ja energia saamiseks. Uuringu andmeil on kõige enam regulaarseid energiajookide tarbijaid vanuserühmas 15-18, energiajookide tarbimist alustatakse juba 10aastaselt.

Selle nädala alguses avaldati Põllumajandusministeeriumi, Tarbijakaitseameti, Tervise Arengu Instituudi ning Veterinaar- ja Toiduameti välja töötatud „Hea tava energiajookide turustamiseks“, millest tuleks edaspidi lähtuda energiajookide märgistamisel, reklaamimisel ja müügiks esitlemisel.

Teavituskampaania “Energiajook ei küta” tellis Põllumajandusministeerium.

Head Uudised GoodNews