1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. GALERII! Kahvliahvikeste Pudrumaanial valmistati ägedaid hommikuputrusid
GALERII! Kahvliahvikeste Pudrumaanial valmistati ägedaid hommikuputrusid

GALERII! Kahvliahvikeste Pudrumaanial valmistati ägedaid hommikuputrusid

Fotod: Kristi Tirmaste

Nädalavahetusel kogunesid kahvliahvikesed koos oma sõpradega Tallinn Music Weeki (TMW) pop-up kohvikus Disaini- ja Arhitektuurigaleriis, et üheskoos valmistada põnevaid toorputrusid ja eriti maitsvaid soojasid putrusid, mida ka hoogsalt kaunistati. Südameid vallutas pudrugräfiti.

Rahvarikka pudruhommiku käigus leidis aset viis tasuta minitöötuba. Toidudisainer Helis Heiter, kunstnik Maria Ader ning toiduärispetsialist Elisabeth Eisen näitasid, kuidas valmib jäätisepuder ja kui võrratult lihtsalt saab šablooni ning toidupulbri abil teha ägedat pudrugräfitit. Toidublogija Mari-Liis Iloveri juhtimisel keerutati kokku troopiline smuutipuder ja Kalamajast inspireeritud putrusid (šokolaadi-õunakaerapuder ning suitsujuustu-kaerakliipuder) valmistasid peagi ilmuva “Õhus on Kalamaja” autor Bianka Soe ja raamatu üks kangelasi, kunstistuudio Maru Karu juhendaja Agnes Liiv. Kahvliahvi kokakooli eestvedaja Merle Liivak tutvustas oma viimase aja hommikulemmikut, kus saavad kokku soe kaera-või rukkipuder ja smuutikaste.

„Sündmuse käigus valmis ligi 100 disainputru, kõik ilusad ja pöörased,” kiitis Merle Liivak. “Nägime, et pudru n-ö lahedaks tuunimiseks on tohutult võimalusi. Moosi asemel võid lisada hoopis puuvilju ning isegi köögi- ja juurvilju, marju, pähkleid, seemneid, suts šokolaadi, pähklivõid ja värvikaid toidupulbreid, seekord oli suureks lemmikuks punane peedipulber. Nägime, kuidas mõni laps tõstis kaussi putru lausa kolm korda, kaunistas ja sõi ära ka. Kuulsime, et lapsed on pärast Pudrumaaniat kodus arvanud, et ka nende pere võiks hommikuti putru kaunistada – seda on öelnud need, kes muidu pole putru armastanud! Sellega on meie sündmuse missioon rõõmsalt täidetud.”

Töötubades osalenud Tartu Milli müügijuht Aili Adamson tõdes, et puder on Eesti perede hommikusöögimenüüs taas hitiks saanud. “Kaerahelbed on vaieldamatult hetkel eestlaste lemmikud, kuid populaarsust kogub näiteks ka röstitud täistera kiirtatrahelvestest puder. Pudrumaania näitas, et pudruvalmistamise viise on sadu ja eksperimenteerides igav ei hakka!”

Pudrumaaniat aitasid läbi viia Kahvliahvikeste head sõbrad Tartu Mill, FreshGO, Electrolux ja Tallinn Music Week.

VAATA GALERIID!
Fotod: Kristi Tirmaste

Head Uudised GoodNews