1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. GALERII! Solarises avati BlissTray taimetoidurestoran
GALERII! Solarises avati BlissTray taimetoidurestoran

GALERII! Solarises avati BlissTray taimetoidurestoran

Fotod: Kevin Amon

28. mail avas Tallinnas Solaris keskuses uksed euroopa-, india- ja aasiapärast taimetoitu pakkuv BlissTray restoran, kus toiduvalmistamisel lähtutakse maailma vanima tervendamismeetodi Ajurveda tõdedest.

BlissTray restorani kontseptsiooni looja Kristjan Kannu sõnul on taimse toiduga võimalik kehale pakkuda nii vajalikke toitaineid, paremat enesetunnet kui ka maitseelamusi. “Eesti inimesed on tõepoolest järjest enam avastamas, kui mitmekülgne ja maitsev võib olla taimne toit,” kommenteeris Kann, miks otsustati varem Kristiine linnaosas tegutsenud BlissTray restorani laiendada ka kesklinna, Solaris keskusesse. “Nägime, et sellise koha järele on ka kesklinnas selgelt nõudlust ja Solaris on selleks nii asukoha kui ka ajaveetmisvõimaluste poolest suurepärane asukoht,” selgitas Kann.

Iidne India meditsiini- ja tervendamisfilosoofia Ajurveda lähtub sellest, et iga inimese kehatüübile on olemas sobivad toiduained ja road, mis aitavad tal saavutada vaimset tasakaalu ja paremat tervist. “Meie kokad loovad just seepärast nii palju erinevaid roogasid, et igaüks leiaks endale selle õige valiku,” selgitas Kann, et teadlik toiduvalik aitab parandada nii seedimist kui ka üleüldist enesetunnet.

Kannu sõnul on BlissTray restorani näol tegemist kogu maailmas ainulaadse kontseptsiooniga. “Oleme peagi avamas oma esimest restorani ka USA-s, kus praegu sellesarnast ei ole,” rääkis Kann ning lisas, et seetõttu on käivitunud ka BlissTary frantsiis, mille vastu juba praegu suur huvi on. “Igatahes kohtab üle maailma järjest enam seda trendi, et inimesed tahavad kiiresti värsket, tervislikku ja enesetundele hästi mõjuvat toitu – meie näeme, et selleks võiks eelistada rohkem taimetoitu,” selgitas Kann.

4 põhjust, miks eelistada taimetoitu:

• Maitse. Veganlus kasvab kiirelt ja jõudsalt üle kogu maailma. Ka Eestis kasvab veganite arv iga aastaga. Paljud inimesed avastavad alles veganitena, kui mitmekülgne ja maitsev võib olla taimne toit.

• Tervis. Hästi planeeritud vegantoitumisel on palju kasu tervisele alates energia kasvust kuni nooruslikuma nahani. Vegantoidust leiab rikkalikult valku, rauda, kaltsiumi ja muid olulisi vitamiine ja mineraale.

• Loomad. Veganlusega seisate loomade julmuse ja ekspluateerimise vastu.

• Keskkond. Loomsete saaduste vältimine on üks tõhusamaid viise süsiniku jalajälje vähendamiseks, kuna liha tootmine on keskkonnale suur koormus.

VAATA GALERIID!

Fotod: Kevin Amon

 

Head Uudised GoodNews