1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Granaatõun parandab võluväel tervist!
Granaatõun parandab võluväel tervist!

Granaatõun parandab võluväel tervist!

Granaatõun parandab tervistSee lõunamaine puuvili puhastab organismi jääkainetest ja on abiks aneemia korral. Juba aegade algusest peale on arstid kirjutanud oma patsientidele pea kõikide haiguste vastu erkpunaseid granaatõuna terakesi.

Granaatõun ei jää millegi poolest alla apteegiravimitele. See isegi ületab neid oma kasulike omaduste poolest. Puuvilja raviomadused tulenevad ju loodusest, loodus ei eksi aga kunagi. Granaatõunas on kasulik absoluutselt kõik. See on suurepärane stimuleeriv vahend „laisale“ soolestikule ning hinnalise granaatõli allikas. Õli kaitseb vähi eest ning noorendab, kuna sisaldab rikkalikult rasvlahustuvaid F- ja E-vitamiine.

Bakterite hävitaja

Granaatõun parandab tervist2Granaatõun sisaldab peaaegu kõike organismi sisesüsteemide tööks vajalikku. Biokeemikud on selle mahlas avastanud 15 aminohapet, kusjuures 6 nendest on asendamatud ning neid ei leidu tavaliselt taimedes — üksnes lihas. Õunad sisaldavad nelja tähtsaimat vitamiini: C — tugevdab immuunsüsteemi, P — veresooni, B6 — närvisüsteemi, B12 — parandab vereloomet.
Kas oled märganud, et granaatõunamahl teeb hambad hellaks ja suu paksuks? See on tingitud parkainetest, millel on siduv ja desinfitseeriv omadus. Viljade koores ja puulehtedes on neid palju rohkem kui viljalihas, granaatõunapuu koores aga niivõrd palju, et seda võib kasutada infektsioonhaiguste puhul taimse antiseptiku ja antibiootikumina.

Imelised värvid

Granaatõunte koorest saadud parkained on unikaalsed ühendid, mis oma antioksüdantlike omaduste tõttu pikendavad noorust, kaitsevad vähi, ateroskleroosi, silma- ja muude haiguste eest.

Milliste probleemide korral aitab?

Kalduvus tursetele: Joo 1/3 klaasitäit granaatõunamahla, see on tõhus diureetikum.

Isutus: Joo 0,5 — 1 klaas mahla või söö üks õun 15 minutit enne sööki.

Seedetrakti häired: Võta 3 supilusikatäit granaatõunapuu koori, pane emailkastrulisse, vala üle keeva veega ning kuumuta kaane all aeglasel tulel pool tundi. Jahuta ja kurna. Joo 1/4 — 1/3 klaasitäit 3-4 korda päevas.

Palavik, nohu, kurguvalu: Joo klaasitäis granaatõunamahla — maitse järgi võib lisada mett või siis sega mahl magusa õuna- või porgandimahlaga.

Ussid: Usside väljutamise vahendina soovitab rahvameditsiin iga päev võtta 30 g jahvatatud kuiva granaatõuna koort, peale juua kuuma vett.

Menstruaaltsükli häired: Joo iga tsükli esimesel 7-10 päeval klaasitäis mahla. (Kui tsükkel on sassis, siis iga kuu esimesel 7-10 päeval).

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja 

Head Uudised GoodNews