1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. GURMAANIDELE! Restoran Ö kutsub öösse sööma
GURMAANIDELE! Restoran Ö kutsub öösse sööma

GURMAANIDELE! Restoran Ö kutsub öösse sööma

Restoran Ö1Tallinna kesklinna vahetus läheduses Mere puiesteel asub üks restoran, mille puhul võib üheks probleemiks osutuda tema nimi, sest kuidas sa ütled sõbrannale: “Tule minuga öösse sööma!” Teise mure tekitab menüü, mis ei lase rahulikult istuda, vaid sunnib rändama: 4-käiguline maitsejalutuskäik, 5-käiguline maitseteekond, 7-käiguline maitseterännak…

Nali naljaks, aga restorani Ö maksab alati sööma minna, sest tegu on gurmeerestoraniga, mis jõudis mullu Skandinaavia restoraniteejuhi White Guide Nordic 2016 nimekirjas Põhjamaade 300 ja Eesti 25 parima restorani auväärsesse edetabelisse.

Restoranis Ö on kaasaegne Põhjala traditsioonidega Eesti köök. Köögist on läbi käinud nii mõnigi tipptegija ja arvestatav hulk nende järgijaid — Eesti parima restorani tiitlid 2008. ja 2009. aastal räägivad enda eest.
Taasavatud restoran Ö jätkab uute peakokkade Martin Meikase ja Ranno Pauksoni käe all oma tuntud headuses fine dining lipu all. Restorani hingeks on köök ja hästi valitud meeskond, seda nii köögis kui saalis. Ühtne hingamine, sünergia ja “koos tegemine” on märksõnad, millega neid iseloomustada võib.

Restoran Ö2

Mida ütleb restorani tiim oma tegemiste tutvustamiseks? “Restoranis Ö saab rõhk olema kodumaisel toorainel ning vastavalt selle hooajalisusele hakkab vahelduma menüü. Meie jaoks on iseenesest mõistetav kasutada parimat kohalikku ja põhjamaist toorainet. Koostöö väiketootjate ja talunikega saab olema tihe. Paneme palju rõhku hooaegadele, korilusele ja iidsetele toiduvalmistamise viisidele. Me ei löö risti ette vanu klassikuid algosadeks lahti võttes ja uudsel kujul uuesti kokku pannes. Lõppude lõpuks peab toit olema aus – midagi varjamata ja liigselt ilustamata. Restorani Ö õhtusöök saab olema nagu väike etendus, mis jutustab oma lugu.”
Rohkem infot restorani kohta leiab SIIT!
Restoran Ö
 Jüri Kukk 
Jüri Kukk Ajakirjanik