1. Avaleht
  2. Tervis
  3. HEA UUDIS! Olerex lõpetab alkoholivaba veini, õlu ja siidri müümise alaealistele
HEA UUDIS! Olerex lõpetab alkoholivaba veini, õlu ja siidri müümise alaealistele

HEA UUDIS! Olerex lõpetab alkoholivaba veini, õlu ja siidri müümise alaealistele

Foto: Olerex
Foto: Olerex

Olerex lõpetab alates käesoleva aasta 1. augustist alkoholivaba õlu, siidri ja veini müümise alla 18. aastastele noorukitele.

Olerexi turundusjuht Janne Laiki sõnul on see ettevõtte jaoks põhimõtteline küsimus ja otsus. „Olerex leiab, et need tooted on noortele siiski esmane tutvus sisenemaks alkoholimaailma ning vastustundliku ettevõttena ei toeta me enam taolist tarbimismudelit,“ selgitas Janne Laik otsuse vastuvõtmise tagamaasid. „Enamus alkoholivabadest õlu, siidri ja veini toodetest on kerge alkoholisisaldusega ning kui alaealised harjuvad neid tarbima, siis on üleminek alkohoolsetele jookidele kergem ning just seetõttu peame nende jookide müümist noorukitele ebaeetiliseks.“

Janne Laik lisas, et lastele on Olerexis tarbimiseks mõeldud mitmeid muid alternatiivseid jooke, mis ei ole alkoholiga seotud. „Alkoholivaba õlu, siider ja vein on mõeldud tarbimiseks täiskasvanutele,“ tõdes Janne Laik.

Piirangu kehtestamisest alates augusti algusest annab Olerexi teenindusjaamades teada vastavasisuline teave, mis on kergesti märgatav ja paigutatud selliselt, et seda on võimalik näha enne ostu sooritamist.

Head Uudised GoodNews