1. Avaleht
  2. Tervis
  3. HEAD NIPID! 7 nippi, kuidas veeta perega aega aktiivselt ja tervislikult
HEAD NIPID! 7 nippi, kuidas veeta perega aega aktiivselt ja tervislikult

HEAD NIPID! 7 nippi, kuidas veeta perega aega aktiivselt ja tervislikult

SügisEnamik teist on ilmselt nõus, et pole midagi paremat kui veeta oma päevad aktiivselt või olla koos perega. Sel sügisel võiksid need kaks asja ühendada ja muuta tänavuse sügise elu parimaks. Alljärgnevalt mõned nipid, kuidas tervise eest hoolitseda, veetes samas aega oma kõige lähedasemate ja kallimatega.

Kui vähegi võimalik, vii lapsed jalgsi kooli

Me teame, et mitmesugused kohustused ei luba sul lapsi ise kooli saata ja neile kooli vastu minna, kui sul on aga vähegi aega, haara võimalusest ja tule koos lastega koolist koju. Ära tee seda aga autoga; jalutage koos või sõitke jalgrattaga, kui see on võimalik. See annab sulle ja lastele palju ühist kvaliteetaega, aitab lisaks stressi peletada ja lisaks sellele mõned kalorid põletada.

Minge nädalavahetusel matkama

Matkamine on suurepärane viis veeta mõned lõõgastavad tunnid koos oma kaaslasega, lihtsalt rääkida, liikudes samal ajal aktiivselt ja uuendada omavahelist sidet ilma igapäevaelu stressita. See on ka hea võimalus veeta kvaliteetaega terve perega, lapsed sealhulgas. Lastele meeldib õues olla ja neile meeldivad uued elamused – matkamine pakub mõlemat. Kas sai juba mainitud, et sügis on matkamiseks parim aeg? Ei ole liiga palav, et ennast tõeliselt pingutada, kuid samas on siiski küllalt soe, et nädalalõpu avastusretk loodusesse oleks igati meeldiv.

Võtke koer

Peresse koera võtmine on partnerite või lastega pere jaoks suurepärane võimalus koos aega veeta ja samal ajal midagi vahvat ja lõbusat teha. Lisaks sellele teeb koera mitu korda päevas jalutama viimine sinu tervisega lausa imet, eriti kui sa ise või su lapsed leiate muidu harva aega aktiivseks liikumiseks õues. Väike märkus: muidugi ei ole meil midagi kasside vastu, kuid päevas 2–3 korda jalutamas käimine, kass rihma otsas, paistab kindlasti veidi… ebatavaline. Kui oled pigem kassiinimene, võid koera asemel muidugi kassi võtta, kuid pane tähele, et sel juhul tähendab sinu lemmikloomaga õues aktiivselt veedetud aeg pigem kassi mööda hoovi tagaajamist kui pikki lõõgastavaid jalutuskäike.

Minge ujuma

Kuum suvi ja lõõgastav rannamelu on muidugi möödanik, kuid see ei tähenda, et peaksid ka ujumisest loobuma. Tänapäeval leidub sisebasseine peaaegu igal pool ja lastele meeldib kindlasti soojas basseinis pladistada, üritades samal ajal leida õiget aega, et teisi basseinikülastajaid pritsimata vette hüpata. Ujumine või lihtsalt vees sulistamine aitab sul ja su perel põletada umbes 100–600 kalorit tunnis – milline suurepärane pere ühistegevus sügiseks!

Veetke igal nädalal terve päev lähedal asuvas pargis

Perega parki minek pakub peaaegu lugematuid võimalusi: võite ilusas ümbruses lihtsalt jalutada, mängida meeskonnamänge, nagu jalgpall, võrkpall või sulgpall, lennutada lendavat taldrikut, koera taga ajada, puude vahel peitust või kulli mängida. Tehes seda korrapäraselt, vähemalt kord nädalas, õpetad ka lastele õuesolemist nautima ja parandad suuresti nende võimalust suureks saades tervislikku eluviisi järgida.

Korralda aeg-ajalt ühismängimisi

Lastele meeldib veeta võimalikult palju aega koos sinuga, kindel see, kuid mõnikord tahavad nad olla koos teiste perede lastega. Üks tore mõte, kuidas sügispäevi aktiivselt veeta, on korraldada mängukohtumisi peresõpradega, lasta lastel koos maailma avastada, samas kui täiskasvanud saavad teha lõõgastava ja energiat andva jalutuskäigu, ükskõik kuhu te ka lähete. Lõbu ja tervis – mida enamat võiksid oma perele soovida?

Kaasa kogu pere majapidamistööde tegemisse

Majapidamistöid ei peeta tavaliselt kuigi lõbusaks, kuid see on nii ainult sellepärast, et sa ei tee neid ise lõbusaks. Kes ütleb, et koos perega söögi tegemine ei võiks olla lõbus? Või aias töötamine? Või majas kõigi tubade tolmuimejaga ülekäimine? Niimoodi saad tehtud suure hulga töid, millega tavaliselt üksi vaeva näed, lisaks annavad majapidamistööd ka koormust nagu iga muu füüsiline tegevus, olles seega ka tervisele mitmeti kasulikud.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews