1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Ilmus raamat „Liikumise ja spordi ABC II“
Ilmus raamat „Liikumise ja spordi ABC II“

Ilmus raamat „Liikumise ja spordi ABC II“

Liikumise-ja-spordi-ABC-IIKuidas peaks harrastusjooksja treeninguid planeerima? Milliseid spordijooke treeningul kasutada? Milline on spordi ja kehalise aktiivsuse mõju tervisele? Mis teeb spordis võitjaks? Äsja raamatupoodidesse jõudnud Rein Jalaku ja Peeter Lusmägi koostatud raamat „Liikumise ja spordi ABC II“ annab neile küsimustele vastused. Spordimetoodiline raamat koondab väärtuslikke nõuandeid teadlikuks treenimiseks nii harrastus- kui ka tippsportlastele.

„Liikumise ja spordi ABC II“ on välja antud Eesti Olümpiakomitee (EOK) initsiatiivil Liikumisaasta 2014 raames. EOK presidendi Neinar Seli sõnul on Eestis viimasel paarikümnel aastal võrdlemisi vähe ilmunud meie enda autorite spordimetoodilisi raamatuid.

„Teaduse rakendamine spordi huvides on meie jaoks oluline valdkond nii tippspordi kui ka liikumisharrastuse kontekstis. Näiteks anname kaks korda aastas välja ainsat eestikeelset teaduslik-metoodilist spordiajakirja Liikumine ja Sport, samuti kutsusime eelmisest aastast ellu sporditeaduslike projektide stipendiumikonkursi,“ ütles Seli.

„Liikumise ja spordi ABC II“ on järg 2010. aastal ilmunud raamatule „Liikumise ja spordi ABC“. 250-leheküljelises teoses jagavad oma teadmisi ja kogemusi hinnatud treenerid ja spetsialistid, teiste seas Rein Jalak Harry Lemberg, Pavel Loskutov, Martin Mooses, Vahur Ööpik, Inga Neissaar, Kaarel Zilmer, Jaanus Levkoi. Raamatust leiab muuhulgas nõuandeid, kuidas planeerida mitmesuguste spordialade treeninguid, mida süüa-juua, kui intensiivselt treenida, kuidas taastuda ja ennast testida.

Raamat on müügil raamatupoodides üle Eesti.

Eesti Olümpiakomitee tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf, Silberauto.

Head Uudised GoodNews