1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Invaru abivahendikeskuses saab nüüdsest vahendeid kohapeal uudistada
Invaru abivahendikeskuses saab nüüdsest vahendeid kohapeal uudistada

Invaru abivahendikeskuses saab nüüdsest vahendeid kohapeal uudistada

Tänasest avab taas uksed Invaru abivahendikeskuse Peterburi tee esindus, mis on läbinud põhjaliku värskenduse. Nüüdsest on abivahendikeskuse külastajatel võimalik kohapeal näha mitmeid erilahendusi ja võimalus nende kasutamisest parem ülevaade saada.

Maikuus põhjaliku remondi läbinud Peterburi tee esindust külastab igakuiselt mitu tuhat abivajajat, kelle jaoks on nüüd esindusse sisenemine tänu automaatselt avanevatele ustele oluliselt mugavam. “Seadsime eesmärgiks tõsta teeninduskvaliteet ka meie Peterburi tee esinduses kõrgemale tasemele, et tagada inimestele mugav külastuskogemus. Kuna meie juures käivad peamiselt liikumisraskuse või muu erivajadusega inimesed, siis on liikumismugavus väga oluline nii ratastooliga külastajale kui ka näiteks suurte mähkmepakkidega esindusest väljujale,” rääkis Invaru abivahendikeskuse klienditeeninduse valdkonna juht Kadri Tiido, kelle sõnul on tähtis, et abivajajate teenused oleksid neile lihtsasti kättesaadavad ning abivahendikeskus mugavalt ligipääsetav.

Invaru abivahendikeskuse klienditeeninduse valdkonna juht Kadri Tiido

Kaasaegsetes esindusruumides on Tiido sõnul lisaks liikumismugavusele oluliseks ka võimalus tooteid kohapeal uurida ning valida endale vastavalt disainile, kohandumisvõimalustele ja hinnaklassile sobivaim. “Abivahendite kasutajale on väga oluline enne ostu või üürimist järgi proovida, kui hästi mingi abivahend just tema vajadusi toetab. Samuti on tähtis, et abivahendit osataks õigesti kodus kasutada,“ rõhutas Tiido. „Kuna nüüd on meil Peterburi tee esinduses suur valik abivahendeid kohapeal olemas, saab nendega mugavalt tutvuda ja kasutamise kohta infot küsida.“ Erinevalt Invarust ei ole Eestis täna palju teisi abivahendikeskuseid, kus on sel moel võimalik vahendeid kohapeal n-ö järele proovida.

Alates tänasest saab Peterburi teel uurida esindusse paigaldatud vanni abil näiteks seda, milliseid vannilaudu, vanniistmeid ja tugikäepidemeid saab paigaldada täiesti tavalisse kohandamata vannituppa. Samuti saab näha, kuidas näevad välja WC-potile paigaldatud ja tualetiskäimist lihtsustavad potikõrgendused, mida on nii ka ise hiljem kodus lihtsam paigaldada ja kasutada. Sobivate mähkmete leidmiseks on aga nüüd esinduses olemas suur näidisväljapanek erinevate tootjate erinevatest mähkmemudelitest, mida on võimalik soovi korral esialgu kasvõi tükikaupa proovimiseks soetada. Samuti on võimalik enamikku liikumisabivahenditest kohapealt üürida.

Põhjaliku remondi läbinud Invaru teenindussaalis on nüüd piisavalt ruumi, et ka ratastooliga klienditeeninduslaua juurde sõita või liikumisabivahendeid kohapeal järgi proovida. Kuna enamikku abivahenditest on võimalik soetada või üürida Sotsiaalkindlustusameti poolse soodustusega, on abivajajatel tarvis abivahendi soetamiseks soodustingimustel võtta kaasa isikliku abivahendi kaart, arstitõend, isikut tõendav dokument ja puude või töövõimetuse otsus, juhul kui see on abivajajale väljastatud.

Uue ilme saanud Invaru esindus ootab abivajajaid aadressil Peterburi tee 14a esmaspäevast reedeni kell 9-18. Ühistranspordiga liikujad saavad lähedal asuvasse Pae peatusesse linnaliinibussidega nr 7, 12, 13, 50, 54, 55 ja 58 ning Majaka põigu peatusesse trammidega nr  2 ja 4. Lisaks Peterburi tee esindusele on Harjumaa elanikel võimalik külastada ka teist kaasaegset Invaru esindust, mis asub aadressil Mustamäe tee 6b.

Head Uudised GoodNews