1. Avaleht
  2. Tervis
  3. ITK naistekliinikusse tehti imetamistuba
ITK naistekliinikusse tehti imetamistuba

ITK naistekliinikusse tehti imetamistuba

Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus valmis parkimistrahvidest kogunenud raha eest imetamistuba, kus vastuvõtuaega ootavad emad saavad privaatselt oma lapsi toita.

Sellest aastast saavad kõik kuulata ITK perekoolis tasuta imetamise loenguid. Jätkuvalt pakub haigla imetavatele emadele imetamisnõustamise teenust. Ka imetamisruumi valmimine on oluline samm rinnaga toitmise edendamiseks.

Ema-lapse tuba rajati naistekliiniku 0-korrusele registratuuri kõrvale. Arusaar nentis, et just ruumipuudus on põhjus, miks pikka aega haiglas imetamistuba ei olnud. Nüüd leiti aga, et niivõrd suure registratuuri järele pole enam vajadust, sest suur osa dokumentatsioonist on digitaliseeritud.

„Nii kui imetamistoa siseviimistlus sai tehtud ja diivanid olid toas, lubasime emadel juba ruumi kasutada. Ja ehkki tuba ei olnud veel lõpuni sisustatud, oli esimeste kasutajate tagasiside väga positiivne,“ rõõmustas naistekliiniku ämmaemandusjuht Vivian Arusaar. Tänaseks on ka sisustustöödega lõpule jõutud.

„Meie soov oli, et imetamistuba oleks hubase atmosfääriga. Oleme tuppa paigutanud imetamiseks mugava diivani ja tugitooli, loonud võimalused mähkmete vahetamiseks ja mõelnud ka suurematele lastele, et nad väikese õe või venna imetamise ajal saaksid aega põnevalt sisustada,“ kirjeldas Arusaar. Toale annavad iseloomu Heiki Ernitsalt kingiks saadud Lotte-teemalised seinapildid ja Roosi nukk.

Imetamisruumi ehitamist rahastas Ühisteenused, kes ITK territooriumil parkimiskorralduse eest vastutab. Varem on parkimistrahvide abil soetatud keskhaigla sünnitusmaja perepalatitesse uued vastsündinute voodid, õendus- ja hooldusabikliinikule lamatisevastased madratsid ja paigaldatud silmapolikliinikusse laste silmaarstide ootealale interaktiivne mängulaud.

Head Uudised GoodNews