1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Jooksusõbrad saavad tasuta tervisekontrolli ja nõustamist
Jooksusõbrad saavad tasuta tervisekontrolli ja nõustamist

Jooksusõbrad saavad tasuta tervisekontrolli ja nõustamist

SEB Tallinna Maraton 2012
Foto: Sport.ee

Juba 8.septembril on võimalik SEB Tallinna Maratonil osalejatel saada ülevaade oma tervisest otse Vabaduse väljakul ja seda TASUTA.

Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST kutsub kõiki maratoni päevaks esmakordselt spetsiaalselt koondatud spordimeditsiinialale, kus on võimalik mõõta nii oma vere põhinäitajaid, analüüsida treeningliigutusi jpm.

Lisaks on võimalik oma võistlusnumbrile saada autogramm tippsportlaselt Nikolai Novosjolovilt.

SEB Tallinna Maratoni päeval on Pärnu mnt, Suur- Karja tn ja Jaani kiriku vahelisele alale tehtud spordimeditsiiniala, kus on võimalik tutvuda mitmete tervislikku sporti tagavate võimalustega.

Huvilised saavad mõõta vererõhku, kätejõudu, teha verepõhiseid kiirteste kolesterooli või veresuhkru mõõtmiseks, saada teada jalalaba digiuuringu abil oma jalalaba kuju, mõõta kopsumahtu spiromeetriga, testida oma üleshüppe kõrgust, katsetada Eestis arendatavat andursüsteemi, mis võimaldab monitoorida sportlase väsimust ja treeningliigutuste täpsust. Lisaks testitulemuste juurde nõustamisele saab oma teadlikkust saab tõsta spordimeditsiiniliste teenuste, suuhügieeni ja füsioteraapiaalal. Kohapeal on võimalik tutvuda oma treeningu planeerimise ja juhtimise tarkvaraga. Füsioterapeut Lauri Rannama õpetab kinesioteipimist. Sealsamas on võimalik õppida elustamist AED elustamisaparaadiga, simulatsiooni abil vehklema, soodushinnaga end vaktsineerida ja osta jooksu või rattasõidu anatoomia raamatuid.

Peale 10 kilomeetri jooksu läbimist saabub telki värske vehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, kellega on võimalik pildistada, saada võistlusnumbrile autogramm või küsida mõned huvitavad küsimused.

Meditsiinialal jaotatakse praktilisi infomaterjale tasakaalustatud toitumisest, spordivigastuste esmaabist, alaselja valudega tegelemisest, venitamisest, jala tervisest, teipimistehnikatest, verepõhisest tervisekontrollist jne.

Osalejatele on teenused tasuta (va vaktsineerimine), teistele on osad teenused sümboolse tasu eest.

Head Uudised GoodNews