1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kahe sihtasutuse alla ühineb kolm haiglat
Kahe sihtasutuse alla ühineb kolm haiglat

Kahe sihtasutuse alla ühineb kolm haiglat

971655_74809880Haiglate võrgustumiseks loovad Põhja-Eesti regionaalhaigla, Läänemaa haigla ja Rapla maakonnahaigla asutajad uued sihtasutused SA Läänemaa Haigla ja SA Rapla Haigla, mis tagab Lääne- ja Raplamaa elanikele kvaliteetse tervishoiuteenuse kättesaadavuse.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul loob selline muudatus paremad võimalused haiglate jätkusuutlikuks arenguks ning ühtlasi aitab haiglate võrgustumine edaspidi hoida kokku administratiiv- ja majandamiskulusid.”Selle protsessi juures pean kõige olulisemaks, et patsientide olukord paraneb. Lääne- ja Raplamaa elanikud saavad kvaliteetseid tervishoiuteenuseid kohapeal ning vajadusel viiakse kiire täiendav diagnostika ja ravi läbi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas,” selgitas ta.

Valitsus kiitis mullu 21. augustil heaks “Eesti tervishoiu arengusuunad aastani 2020”. Dokumendi kohaselt tagavad võrgustumise käigus piirkondlikud haiglad kui pädevuskeskused, Tartu Ülikooli kliinikum ja Põhja-Eesti regionaalhaigla, üld- ja kohalike haiglate vastutuspiirkondades reaalse võimekuse osutada vajalikku eriarstiabi. Põhja-Eesti regionaalhaigla esitas taotluse sihtasutuste asutamiseks möödunud aasta 9. detsembril.

Head Uudised GoodNews