1. Avaleht
  2. Tervis
  3. KLIENTIDE KOMMENTAARID! Miks kliendid Välk Taksoga sõidavad?
KLIENTIDE KOMMENTAARID! Miks kliendid Välk Taksoga sõidavad?

KLIENTIDE KOMMENTAARID! Miks kliendid Välk Taksoga sõidavad?

foto-016Eesti taasiseseisvusjärgsest arengust võib rääkida kiitvalt ja kriitiliselt, aga üks asi paistab küll juba silma — meie inimesed on õppinud elama tervislikumalt ja keskkonda säästvamalt, eelistades looduslikke tooteid, mahetoitu, sportlikumaid eluviise ja kindlasti ka ökoloogilisi liikumisvahendeid.

Just sellest lähtus ka Tallinnas 2014. aastal tegevust alustanud Välk Takso, kes kasutab sõitjate edasiviimisel Nissan Leaf elektriautosid. Aga vaid firma teadlikkusest pole täit kasu, tarvis on ka keskkonna tervisest hoolivaid kliente ning Välk Taksol on neid juba omajagu — need on inimesed, kes taksot tellides tahavadki, et neid tuleks sõidutama vaikselt urisev ökoloogiline elektriauto, mis ei paiska õhku suurt osa Mendelejevi tabelist.

foto-084

“Välk Taksol on minu jaoks väga sümpaatne kuvand, esiteks muidugi loodussõbralikkuse tõttu, aga olulist rolli mängib ka alati meeldiv teenindus,” ütleb klient Kärt Paju. “Kuna meid ümbritsev keskkond on otseses seoses meie enda heaoluga, siis tundub minu jaoks loogiline, et see keskkonnasäästlik mõtteviis mängib kasvõi alateadlikult otsuste tegemisel rolli. Sellised väiksed asjad nagu mahetoodete ostmine, elektritaksoga sõitmine ja taaskasutus on tänapäeval tarbijale nii lihtsaks tehtud ja see motiveerib teadlikumalt tarbima.” Ta lisab, et Välk Taksol on kahtlemata väga meeldejääv bränd, mis eristab neid teistest elektritaksodest ning Välk Takso pakub tema hinnangul kiiret ja paindlikku taksoteenust, mille lahutamatuks osaks on ka tasemel klienditeenindus ja innovaatilised lahendused.

foto-047

Sander Sisask ütleb, et tema on Välk Takso valinud peaasjalikult meeldivate juhtide ja korralike autode tõttu. “Keskkonnasäästlik eluviis on tänasel päeval suuresti üks aluseid, millele ehitada üles enda tarbimisharjumusi ja ärimudeleid. Sellest lähtuvalt suur kiitus ka Välk Takso meeskonnale, kes loodust säästva ettevõtlusvormi enda südameasjaks on võtnud!” arvab ta. “Välk Takso plussideks on kindlasti uued ja puhtad sõidukid, nooruslik ja avatud meeskond ning see mõnus teadmine, et sõidu tegemiseks ei ole kasutatud taastumatuid loodusvarasid.”

foto-043

Raul Potisepp näeb elektriautode kasutamises inimeste tervise säästmist, sest suured ummikud ja saastatus heitgaasidega on juba pikemat aega üks suurlinnade probleeme ja kuigi Eesti on kahaneva elanikearvuga riik, kasvab Tallinn nii rahvaarvult kui arengult ja see toob kahtlemata ka siia autode rohkusega seotud probleemid. Välk Takso on üks reisijateveofirmasid, mis püüab neid probleeme elektriautode abiga ennetada ja nende taksosid teadlikult kasutavad inimesed samuti.

foto-031

“Välk Takso kasutab elektriautosid, mis ei tekita linnakeskkonda kahjulikke heitmeid. Sellega jäävad kahjustamata kümnete ja sadade inimeste kopsud. Kui valin Välk Takso, siis toetan tervislikku transporti ja seda, et tänavatele tuleks järjest rohkem autosid, mis ei saasta. Tänu sellele muutub linnakeskkond puhtamaks ja inimestel tekib vähem haigusi, mis on tekitatud õhusaastest. Keskkonda säästev eluviis on iseenesest mõistetav ja väga oluline, sest me sõltume loodusest väga suurel määral,” ütleb Raul Potisepp.

foto-010

Kahtlemata on ka elektriautode kasutamisel kliendi jaoks piiratud võimalused, näiteks sõidukaugus, kuid Tallinnas ja lähikonnas on need asja eest ja võib rahuloluga nentida, et puhta keskkonna eest võitlevad taksofirmad ja kliendid üheskoos.

Head Uudised GoodNews