1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kuidas lapsed lillkapsast sööma saada?
Kuidas lapsed lillkapsast sööma saada?

Kuidas lapsed lillkapsast sööma saada?

Foto: Riina Vaikmaa
Foto: Riina Vaikmaa

Lapsi on tihtilugu raske rohelist kraami sööma panna. Eri siis, kui perekonnas pole tervislikumale toidule varem palju tähelepanu pööratud ning lapsel pole sellist harjumust kujunenud. Kuid on paar nippi, kuidas lapsed ka brüsseli kapsast ja lillkapsast sööma saada. Arizona ülikoolis tehtud katses kasutati juustukastet, millega juurviljad üle valati.

Katses paluti 29 lapsel, kes olid kolm kuni viis aastat vanad, öelda, millised aedviljad neile meeldivad, ei meeldi ja milliseid nad pole isegi proovida tahtnud.

Kõige vähem olid lapsed proovinud just brüsseli kapsast ja lillkapsast – sellepärast just nendega edasised katsed läbi viidigi. Kapsad keedeti ja pakuti neid siis ilma lisanditeta või koos tavalise juustukastme või magusama juustukastmega. Kui puhas keedetud kraam meeldis viiest lapsest vaid ühele, siis juustukastmega maitsesid kapsad suurepäraselt kahele kolmandikule lastest. Paremini suhtuti lillkapsasse sõltumata sellest, millist juustukastet kõrvale pakuti. Harjumuse tekkeks piisas seitsmest serveerimiskorrast – seejärel olid paljud lapsed nõus sööma kapsaid ka ilma kastmeta.

Allikas: Terviseleht/Newsru.com

Head Uudised GoodNews