1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kuidas oma naha eest hoolitseda?
Kuidas oma naha eest hoolitseda?

Kuidas oma naha eest hoolitseda?

Pärast pikka ja pimedat talveperioodi vajab meie nahk kosutust. Kevadised tuulised ilmad muudavad näonaha tihti kuivaks ja ketendavaks. Kuidas aga oma naha eest hoolitseda nii, et see kevadel kauni ja säravana püsiks?
Benu Apteegi kosmeetikakonsultandi Kätlin Kuusi sõnul on juba esimeste päikesekiirtega väga oluline UV filtriga päevakreemi kasutamine. “Tervislik toitumine, piisav liikumine ja kaitse liigse päikesekiirguse eest aitab ära hoida naha enneaegse vananemise.  Et oma näonahka turgutada võiks kindlasti kasutada  niisutavaid makse ja näonahka taastavaid seerumeid,” selgitab Kätlin Kuus.
Kevadiselt kahvatut nahka on kasulik turgutada iluvitamiinidega. Apteegis on müügil kompleksvitamiinid nii juustele , küüntele kui ka nahale. “Kompleksvitamiinid peaksid sisaldama A, C ja E vitamiini, kindlasti Seleeni ja B- kompleksi. Vitamiinid aitavad parandada naha tekstuuri, takistavad kortsude teket ja aeglustavad naha vananemisprotsesse. Lisaks kaitsevad nahka ka oksüdatiivse stressi eest,” loetleb kosmeetikakonsultant ning lisab, et vitamiinid aitavad veel kaasa kollageeni sünteesile ning on head nii juustele küüntele kui ka huultele. Vitamiinide valikul on apteekides abiks nii kosmeetikakonsultandid kui ka apteekrid. “Et vitamiinidest kasu oleks, peaks vitamiine võtma kuurina vähemalt 2-3 kuud järjest ja kuure korrata mitu korda aastas,” tõdeb Kätlin Kuus.
Kvaliteetsed kosmeetika brändid on välja töötanud sarjad mis ei kaitse meie nahka mitte ainult päikese, vaid ka sinise valguse eest, mida me tänapäeval saame palju ekraanidelt ja kuntslikust valgusest. Sellise uudse tootesarja Age protect leiab näiteks Uriage toodete riiulilt. Uudistoodete seast leiab ka Sveitsi brändi Vivocini, mille kreemid sisaldavad termaalvett, aidates külmast ärritunud nahka rahustada ja kaitsta. “Vivocin salv sisaldab deksbantenooli ja mesilasvaha ning on nahka kaitsva toimega, mis sobib eriti just tuuliste ilmadega kasutamiseks. Jahutav losjoon aitab  ärritunud nahka rahustada ja taastada ning niisutav kreem tekitab näonahale kaitsekihi,” soovitab kosmeetikakonsultant.
Näonahale sära andmiseks on esikohal õiged hooldusvahendid, mis arvestavad igaühe naha eripära. Selleks, et teada saada, millises olukorras on näonahk ning milliseid õigeid puhastusvahendeid ja kreeme kasutada, soovitab tervisekonsultant teha kosmeetikaraportit. “Nahadiagnostika abil saame teada igale ühele omase naha niiskustaseme, rasuerituse, pigmendisisalduse ja elastsuse. Nende andmete põhjal on võimalik  leida õiged hooldustooted ka kõige tundlikumale ja probleemsemale nahale,” räägib Kätlin Kuus.
Nahadiagnostika tegemiseks ei ole vanusepiirangut ja oodatud on nii mehed kui ka naised. Eriti oodatud on teismelised, kelle nahk vajab just erilist hoolt. Kosmeetikaraportit võiks teha kolm kuni neli korda aastas, sest igal aastaajal muutuvad meie näonaha vajadused.
Head Uudised GoodNews