1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kuidas tõsta oma libiidot?
Kuidas tõsta oma libiidot?

Kuidas tõsta oma libiidot?

Kuidas tõsta oma libiidotIlmselt oled nõus, et moodsa elu kiire tempo võib olla üpris kurnav. Kogu see liigne stress võib tekitada paljusid probleeme ning üks kõige ebameeldivamatest on libiido puudumine ehk seksiisu kadu. Libiido langemine on meeste ja naiste hulgas väga tavaline probleem, eriti küpsemas eas. Kerge libiido langus on vananemisega kaasnev paratamatus, kuid selle soovitud tasemel hoidmise nimel saab paljugi ära teha.

Nõuanne nr. 1: Lõpeta joomine ja suitsetamine

Paljudel harjumustel võib olla väga negatiivseid tagajärgi sinu üldisele tervisele ja libiidole, kuid liigne joomine ja suitsetamine on neist kindlasti kõige halvemad. Mitmed teaduslikud uuringud on aastate jooksul näidanud, kui kahjulikult võib libiidole mõjuda regulaarne liigne joomine ja suitsetamine. Niisiis, kui oled nende harjumuste ori, siis proovi vähendada jookide või sigarettide arvu ning peagi peaksid nägema positiivseid tulemusi.

Nõuanne nr. 2: Ole aktiivne

Keha eest ebapiisav hoolitsemine on üks tavalisemaid põhjuseid, miks libiido langeb. Enne muude lahenduste otsima hakkamist küsi endalt, kas hoolitsed oma keha eest piisavalt. Regulaarne trenn, värskes õhus viibimine ning üdine huvi välismaailmas toimuva vastu aitab sind su libiidoprobleemi puhul kindlasti. Oma elu muutmiseks tuleb palju vaeva näha, me teame seda, kuid see on seda väärt!

Nõuanne nr. 3: Armastus käib kõhu kaudu

Kas oled kunagi kuulnud ütlust, et armastus käib kõhu kaudu? Sama kehtib ka libiido kohta. Oma libiido tõstmiseks toiduga on mitmeid erinevaid viise. Avasta uusi retsepte lõõgastumiseks, proovi serveerida maitsvaid ja romantilisi õhtusööke, et tõsta enda ja oma partneri libiidot, või lihtsalt sööge neid toite, mis on tuntud abistajad libiidoprobleemide puhul. Vajad vihjet? Parima tulemuse jaoks osta austreid, maasikaid, ingverit, safranit või viigimarju.

Nõuanne nr. 4: Maanda stressi

Seksuaaliha puudumine võib mõnikord tuleneda lihtsalt liiga kiirest graafikust ning hulgast stressist, mis sellega tahes-tahtmata kaasas käib. Mõnikord piisab, kui veidi lõõgastud ning leiad mõne hea mooduse liigsest stressist vabanemiseks. Mine jalutama, avasta enda jaoks lõõgastav hobi, proovi massaaži või sauna ning mis kõige tähtsam – leia moodus, kuidas oma elu vähem kiireks muuta. Elus on kindlasti palju tähtsamaid asju kui liigne töö ning seks on kindlasti üks neist!

Nõuanne nr. 5: Räägi

Vähenenud seksiisu võib tuleneda ka tähelepanu puudusest sinu partneri poolt või tema suutmatusest sind seksuaalselt rahuldada. Sellisel juhul on parim otsus olla täiesti aus ning öelda oma sekspartnerile, kuidas end tunned ning mis on sinu seksuaalihad ja fantaasiad. Sellise vestluse alustamine võib olla väga ebameeldiv, me teame seda, kuid seda peab tegema, kui oma libiidole veel võimaluse tahad anda.

Nõuanne nr. 6: Loo õige atmosfäär

Veel üks asi, mis võib aidata libiidot tõsta, on turvalise, mõnusa ja romantilise atmosfääri loomine kodus. Kui soovid uuesti proovida oma kaaslasega veidi romantikat teha, siis peaks atmosfäär selle jaoks õige olema. Süüta mõned küünlad, hämarda tuled, pane mängima romantiline muusika ning lõhnasta kodu. Nii annad oma libiidole võimaluse sinus õige tuju tekitamiseks. Proovi järele ning vaata, kas see toimib!

Nõuanne nr. 7: Šokolaadi jõud

Kui kõik muu alt veab, jääb järele vaid üks lahendus – šokolaad! Jah, šokolaad! See on tuntud afrodisiaakum, mis aitab sul lõbusateks seksiseiklusteks õigesse tujju jõuda. Kas teadsid, et kuulus armuke Casanova sõi samuti regulaarselt palju šokolaadi? Kui see mõjub talle, võib see kindlasti mõjuda ka sulle. Väike vihje: tume šokolaad toimib enamasti paremini, kuid sa võid proovida puuviljadega šokolaadi maitseid, mis hoiavad sinu meeled ärksad.

Allikas: Dormeo.ee

Head Uudised GoodNews