1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Kuidas valmistada arbuusijooki- ja salatit?
Kuidas valmistada arbuusijooki- ja salatit?

Kuidas valmistada arbuusijooki- ja salatit?

Vajad ideed soodsaks alkoholivabaks jaanijoogiks?

Loetud hetkede pärast saabub iidne suvepüha, aasta olulisim sündmus, mida tähistatakse sõprade seltsis, kaaslasteks rohke söök, maitsev jook ja ühiselt meisterdatud lõke. Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen jagab enda lemmikut alkoholivaba jaanijoogiretsepti, mida alati sõpradele suvepühal lauale valmistab. Selleks jaanijoogiks on alkoholivaba arbuusibool.

Kogus: 10-le

Valmistamise aeg: 15 minutit

Vaja läheb:

Suurem arbuus;

0,5l ananassimahla;

0,5l gaseeritud vett;

Kaunistamiseks piparmündilehti

Kristina sõnul on arbuusibool tema lemmik juba seetõttu, et seda on lihtne valmistada, ei võta palju aega, näeb laual lahe välja, jätkub suuremale seltskonnale ja on taskukohane.

Tee nii:

Lõika arbuusil kaas pealt ja uurista mõlemast poolest sisu välja. Eralda sisust seemned ja blenderda seemneteta sisu. Tekkinud arbuusimahl vala koore sisse tagasi, lisa gaseeritud vesi ja mahl. Sega kõik omavahel veel kenasti läbi ja aseta külmikusse kuniks sõprade saabumiseni. Kaunista piparmündilehtedega.

Milline värskendav salat passiks jaanigrilli kõrvale?

Maxima kommertsdirektor Kristina Mustoneni sõnul on praegu parim hooaeg kasutamaks arbuusi suviste salatite valmistamisel kui mõelda, milliseid värskendavaid jooke sellest saaks valmistada. Jaanigrilli kõrvale arbuusibool ja mõnusalt värskendav arbuusi ja feta salat on kooslus, mis võidab jaanipühi tähistama kogunenud sõprade südamed loetud hetkedega.

Kogus: 6-le

Valmistamise aeg: 20 minutit

Vaja läheb:

Ekstra neitsioliiviõli;

Sidrunimahla;

Soola;

Musta pipart;

6-7 tassi 1 cm suuruste arbuusikuubikutega;

Soovi korral oliive;

Värskelt jahvatatud münti

Tee nii:

Valmista neitsioliiviõlist, sidrunimahlast, soolast ja mustast piprast salatikaste. Sega kõik need kastme koostisosad korralikult läbi. Võta suur kauss, kuhu saad lisada tükeldatud arbuusi, oliivid ja fetajuustu. Vala kogusele eelnevalt valmistatud salatikaste peale ja sega koostisosad õrnalt läbi. Kaunista piparmündiga ja voila värskendav arbuusisalat fetaga ongi grilli kõrvale valmis.

Head Uudised GoodNews