1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Lääne-Viru Rakenduskõrgkool avas Mõdrikul sotsiaaltöö labori
Lääne-Viru Rakenduskõrgkool avas Mõdrikul sotsiaaltöö labori

Lääne-Viru Rakenduskõrgkool avas Mõdrikul sotsiaaltöö labori

Foto: Erakogu

Lääne-Viru Rakenduskõrgkool avas 6. märtsil Mõdrikul D-majas sotsiaal- ja hooldustöö õppelabori, millega kool tõstab hooldus- ja sotsiaaltöötajate õppe kvaliteeti.

Tegemist on D-maja keldrikorrusel seni kasutamata ruumidega, mis projektirahade toel renoveeriti õppelaboriks. Õppelaboris on rikkalik valik hooldustööks, taastusraviks ja põetuseks vajaminevaid tehnilisi seadmeid ja abivahendeid, põetus- ja elustamismannekeene jmt, mis aitavad koolil kaasaegsel tasemel läbi viia loenguid, seminare, praktikume ja täienduskursusi.

Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli rektori Helle Noorväli sõnul on koolis võimalik omandada juba viis aastat ka hooldustöötaja eriala. Meie hoolduseriala lõpetajad asuvad tööle sotsiaal- või tervishoiuasutuses, avahoolduses hooldajana, sotsiaalhooldajana, hooldusõena jne. Väga head koostööd teeb rakenduskõrgkool Rakvere Haiglaga. Rakvere Haiglal valmib käesoleva aasta sügiseks uus õendushoolduskorpus, kuhu haigla vajab väljaõppinud hooldusspetsialiste. Lisaks Rakvere haiglale avavad hooldus- ja õendushooldusosakondi ka teised haiglad, nemadki vajavad hea väljaõppega hooldustöötajaid. Samas on vastavad oskused hädavajalikud ka sotsiaaltöötajale, keda kool juba aastaid koolitab.

Hooldus- ja põetusvaldkond on tänapäeval väga kiiresti arenev valdkond, kus praktiliste oskuste omandamine on teoreetilise teadmise kõrval ülioluline ning Lääne-Viru Rakenduskõrgkool soovib ajaga kaasas käia, lisas Noorväli.

Labori rajamiseks sai kool raha rakenduskõrgharidusõppe ja õpetajakoolituse õppeinfrastruktuuri kaasajastamise meetmest. Projekt läks maksma 140 000 eurot, millest SA Archimedes toetus moodustas 78 300 eurot. Mööblile kulus 8700 eurot, laboriseadmetele 43 000 eurot.

Head Uudised GoodNews