1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Laine Randjärv: vajame terveid isasid
Laine Randjärv: vajame terveid isasid

Laine Randjärv: vajame terveid isasid

10384211_734690459948950_4198438006517851196_nRiigikogu liikmed Laine Randjärv ja Meelis Mälberg kutsuvad Movembri kampaania raames Eesti mehi üles oma tervise eest rohkem hoolt kandma.

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv kannab „vuntsikuul“ vuntsidega märki. Selle eesmärk on pöörata tähelepanu vajadusele algatada üle terve riigi toimiv meeste tervise kontrolli süsteem, mis aitaks varakult avastada murekohti ning neid õigeaegselt ravida.

„November on movember. Isadepäeva kuu, meeste tervise kuu. Me vajame terveid, tugevaid ja täisväärtuslikku elu elavaid isasid, poegi ja mehi. Et õiget hetke mitte mööda lasta, peab igaüks oma tervist tähele panema,“ ütles Randjärv.

Riigikogu liige Meelis Mälberg tõdes, et Eesti mehele on loomuses kõvasti tööd rabada ja oma tervise üle mitte kurta. Samas oleme täna maailmas eesnäärnmevähki suremuselt üks suurema riskiga riike.

„On hea meel tõdeda, et siiski mõistetakse järjest rohkem tervislike eluviiside tähtsust ning terviseradadel näeb uusi harrastajaid. Sellest üksi siiski ei piisa, ennetav regulaarne tervisekontroll peab saama normiks,“ lausus Mälberg.


Head Uudised GoodNews