1. Avaleht
  2. Tervis
  3. MAAILMA MUUTVAD IDEED! Mihkel Külaots pakub välja personaalset haiguste ennetamist
MAAILMA MUUTVAD IDEED! Mihkel Külaots pakub välja personaalset haiguste ennetamist

MAAILMA MUUTVAD IDEED! Mihkel Külaots pakub välja personaalset haiguste ennetamist

muudame-maailma-personaalne-meditsiinTartu Ülikool korraldab ideekonkursi, kus otsitakse maailma muutvaid ideid. Turundaja, Tehnikamaailma kaasautor ja blogija Mihkel Külaots osaleb selles mõttega, et tervishoiusüsteem võiks pakkuda personaliseeritud tervise hoidmise ja haiguste ennetamise teenust.

“Tervishoiusüsteem tegeleb praegu põhiliselt haiguste ravimisega ehk likvideerib tagajärgi. Pikas perspektiivis ei ole see ju hea lahendus. Mul on plaan muuta maailma tervemaks ja ja tõsta üleüldist heaolutaset,” selgitab idee autor.

Milline on siis Mihkli nägemus? “Kujuta ette, et sulle ei anta lihtsalt üldlevinud nõuandeid, vaid spetsiaalselt sinu jaoks kohandatud toitumis- ja treeningsoovitusi! Võib-olla on sul vaja ennast veidi rohkem liigutada? Või hoopis hoog maha võtta? Kas peaksid sööma rohkem porgandit? Või õunu? Või mõlemat? Kasutame ära big data võimalusi ning lisaks organiseerime perioodiliselt tervisekontrollid näiteks kord aastas — see on just nagu auto ülevaatus,” kirjeldab Mihkel Külaots.

Tema hinnangul annaks personaalne, ent laiaulatuslik ja skaleeritav haigusi ennetav meditsiinisüsteem vastused kõigile neile küsimustele, vähendaks ravikulusid ning tõstaks üleüldist heaolutaset. Sellist teenust võib seda pakkuda ka eraettevõte, aga massidesse jõudmiseks peaks olema kindlasti riiklik tugi.
“Hea idee vajab aga võimalikult paljude inimeste toetust, seega kutsun kõiki hääletama personaalse meditsiini maailma muutva idee poolt. Teeme selle kasuliku idee teoks! Kui mõte meeldib, hääleta palun selle idee poolt — iga hääl loeb ja aitab mõtte teostamisele lähemale jõuda!” kutsub Mihkel Külaots üles.

Täpsema info leiab tema blogipostitusest!

Head Uudised GoodNews