1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Maiu Veltbach “Tervislik käitumine saab alguse mõttemaailmast “
Maiu Veltbach “Tervislik käitumine saab alguse mõttemaailmast “

Maiu Veltbach “Tervislik käitumine saab alguse mõttemaailmast “

Jaan-Ivo Lukas

Fotol Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Maiu Veltbach, Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu Juhatuse esimees Toivo Tõnson

Tunnustuse “Jõgevamaa Terviseedendaja 2012” pälvinud Jõgeva maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Maiu Veltbach arvab, et tervisliku käitumise eelduseks on inimeste mõttemaailma muutumine ja tervislike valikute järjepidevus.

Maiu Veltbach märkis, et tekitamaks inimestes huvi ja harjumusi tervisliku käitumise vastu, tuleb ennekõike muuta nende mõttemaailma, püüda näidata erinevaid valikuid ja nendest tulenevaid muutusi elus.

“Kõik saab alguse iseendast ja oma valikutest. Kui liigud, tervislikult toitud, siis on ka enesetunne parem, jaksad rohkem ja tuju märksa rõõmsam, ” arvas ta.

Möödunud aastal korraldatud sündmustest peab Maiu eriti kordaläinuks Jõgeva kultuurikeskuses toimunud laste ohutus ja turvalisuspäev “Oska ohutult “, mille läbiviimisel olid koostööpartneriteks  Lõuna-Eesti Päästekeskus, Lõuna Prefektuur ja Punane Rist.

„Väga palju head tagasisidet saime ka noortelt alkoholi kerge kättesaadavuse teemat puudutava debati „Ära osta mulle! Ära osta talle!“ kohta.

Kordaläinuks võib ka lugeda Euroopa Sotsiaalfondi poolt rahastatud projekti „Jõgevamaa liikuma“ koolitusi, tervisepäevi ja treeninguid. Hea meel on ka Terviselehtede üle, kus aasta jooksul sai üsna palju olulist terviseinfot maakonna elanikeni viidud, ” ütles ta.

“Minu enda tervislikud eluhoiakud on alguse saanud maast madalast ja läbinud noorele inimesele kohase karastumise. Tänu sellele karastumisele, olengi oma valikutele kindlaks jäänud ning tean, millele panustada,” ütles Maiu Veltbach, kes on töötanud varem kehalise kasvatuse õpetaja ja huvijuhina Sadala Põhikoolis, liikumis- ja rütmikaõpetajana Jõgeva aleviku ja Siimusti lasteaias ning tegutsenud kümmekond aastat treenerina paljudes paikades üle kogu maakonna.

Praegu treenib ta võimlemis- ja aeroobikarühmi Jõgeva Gümnaasiumis juhendades erinevaid treeninguid zumbast Pilateseni.

“Arvestades suhteliselt hilist ärkamist, ma hommikuti jooksmas ei käi. Võimlen aga küll ja igapäevased on ka protseduurid külma ja kuuma veega koduses vannitoas, ” rääkis Maiu, kes oma ametikabinetis istub mõnigi kord tooli asemel võimlemispallil.

Oma lemmiktoiduks nimetab Maiu Veltbach puuvilju. “Juurvilju võiksin aga senisest veidi rohkem süüa, eriti maitsevad kaalikas ja porgand, kartuli olengi asendanud paljus juurviljadega. Küüslauku, mis on kindlasti tõhus vahend võimaliku gripiohu vastu tarvitan meelsamini toidu maitsestamiseks. Gripi vältimiseks on tõhusam süüa mitmekesist ja vitamiinikast toitu ning liikuda palju ning soovitavalt värskes õhus,” lausus Jõgevamaa parim tervisedendaja, kes kuulutati selle aunimetuse saajaks Põltsamaa Kultuurikeskuses toimunud Jõgevamaa kultuuri, spordi ja tervise edendajatele pühendatud tänuõhtul.

Head Uudised GoodNews