1. Avaleht
  2. Tervis
  3. McDonald’s jagab lastele tonni tasuta õunu
McDonald’s jagab lastele tonni tasuta õunu

McDonald’s jagab lastele tonni tasuta õunu

McDonald's_Free_ApplesJuhtiv restoranikett McDonald’s jagab kampaania „Rõõmsad õunateisipäevad” raames teisipäeviti Happy Meal einetega tasuta õunu, et juurutada lastes puu- ja köögiviljade söömise harjumust. Ühtekokku loodab McDonald’s jagada 10. juunini vältava kampaania jooksul ligi 8000 tasuta õuna.

McDonald’s kutsub kampaaniaga nii lapsi kui ka nende vanemaid teadvustama puu- ja köögiviljade olulist rolli igapäevases menüüs. Lisaks igal teisipäeval lasteeinega jagatavatele tasuta õuntele leiavad lapsed ja nende vanemad kampaania ajal restoranides harivat materjali ja haaravaid mänge puu- ja köögiviljade tarbimise teemal.

Viimaste uuringute kohaselt sööb 11–15-aastastest õpilastest iga päev puuvilju keskmiselt vaid iga neljas (26%) ning köögivilju iga viies (20%). Kooliealiste laste terviseuuringu põhjal koostatud edetabel reastas riigid selle järgi, kui palju söövad sealsed lapsed iga päev puuvilju – Eesti jäi selles edetabelis viimasele kohale. Uuringust selgus ka see, et mida vanemaks laps saab, seda vähem sööb ta puu- ja köögivilju.

Õunad on puuviljad, mida toitumiseksperdid enim süüa soovitavad. Toitumiseksperdi Mai Maseri sõnul tugevdavad õunad organismi tänu C-vitamiini sisaldusele, kuid olulised ja vajalikud on ka teised antioksüdandid nagu näiteks punastes õuntes leiduv kvertsetiin, mis tugevdab immuunsüsteemi.

„Kuigi maitsvaim osa õunast on tema viljaliha, siis tegelikult on kasulik süüa ära terve õun – ka õunakoortes ja seemnetes leidub vajalikke mikroelemente nagu mangaan, vask ja jood. Lisaks aitavad õuntes sisalduvad veeslahutusvad kiudained vähendada tugevaid veresuhkru kõikumisi ja II tüübi diabeedi tekkeriski. Õuntes leidub veel ka õun- ja sidrunhapet, mis soodustavad ainevahetust ning aitavad ehitada kudesid ja rakke,” loetles Mai Maser õunte kasulikke omadusi.

McDonald’s Baltikumi tegevjuhi Tomasz Nawrocki sõnul pingutab McDonald’s kõikjal maailmas selle nimel, et külastajatele pakutaks tasakaalustatud eineid, mis on vitamiini- ja kiudaineterikkad. “Erilise hoolega suhtume menüüd koostades lasteeinetesse – soovime, et Happy Meal annaks lapsele enamuse, mida vajab kasvav organism. Kolmandat aastat järjest korraldatava õunateisipäevade kampaania eesmärk pole mitte lihtsalt kinkida igale väiksele külastajale einega üks õun, vaid muuta vaimukate infomaterjalide ja mängude abil puuviljade söömine ja tasakaalustatud menüü järgimine põnevaks ja lõbusaks,” sõnas Tomasz Nawrocki. Tema sõnul tõestas möödunud aasta kampaania käigus jagatud 3500 kotikest õunaviile, et nii lapsed kui ka nende vanemad hindavad võimalust rikastada puuviljaga oma McDonald’s einet.

McDonald’s kingib teisipäeviti iga Happy Meal eine ostjale tasuta õuna kuni 10. juunini ja kampaania hõlmab kõiki kümmet McDonald’s restorani – ühtekokku plaanib restoranikett jagada Eestis tasuta pea ühe tonni tasuta õunu. Õunad täiustavad veelgi McDonald’s menüüvalikut terviseteadlikele külastajatele – Happy Meal einetes on alati võimalik asendada friikartulid porgandipulkadega ning limonaadid piima, mineraalvee, tee või mahlaga. Kui tasuta õun on saadaval õunateisipäevade raames vaid teisipäeviti, siis puuviljasõpradel on alati võimalik osta einele lisaks õunaviile. Lisaks on kõigil restoranikülastajatel tasakaalustatud dieedi nimel võimalik asendada eines sisalduvad friikartulid värske köögiviljasalatiga.

MCD_HappyTuesday2014

Head Uudised GoodNews