1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Meelespea enne salongihooldust!
Meelespea enne salongihooldust!

Meelespea enne salongihooldust!

Kevadel ja suvel nõutakse ilusalongides ja sanatooriumides kõige enam just kehale mõeldud protseduure. Pakutavate hoolduste valik on väga lai ja selles orienteerumine keeruline, sest kõlavad nimed nagu Cleopatra või Parafango kehahooldus ei ütle esmapilgul, millega täpselt tegemist.

Et selles valikus paremini orienteeruda saab kehahooldused mõju ja eesmärgi järgi jagada kahte suurde gruppi:
Probleemsete piirkondade hooldused (nt tselluliidihooldused)
Lõõgastavad ehk nn Well-being hooldused (nt SPA-hooldused)

Probleemsete piirkondade hooldused

Probleemsete piirkondade hooldused on peamiselt seotud tselluliidi, venitusarmide, naha lõtvumise või vananemisega. Kõik need neli probleemi võivad esineda ka koos. Põhilised piirkonnad on reied, tuharad ja kõht.

Salongides pakutavad protseduurid viiakse läbi kas kosmeetilise aparatuuri abil (nt LPG, vaakummassaaz, ultrahelil või elektrostimulatsioonil põhinevad aparatuurid jne), käsitsi või võimaluse korral neid kahte kombineerides. Kosmeetiline aparatuur on väga spetsiifiline ja selle kohta tuleb lisainformatsiooni küsida konkreetsest salongist või kliinikust.

Käsitsi tehtavad hooldused sisaldavad enamasti koorimist, massaazi ja maski või kehamähkimist. Populaarsemad toodetes leiduvad toimeained on erinevad muda ja savi liigid, eeterlikud õlid ning merevetikad, mille sügavamale nahka viimiseks kasutatakse keha kilesse, fooliumisse või sidemetesse mähkimise variante. Sõltuvalt maskides leiduvatest mõjuainetest võib kliendil kehale kantava maski ajal tekkida kas kuum tunne (minisauna efekt; nt parafango hooldus meremuda ja parafiini seguga) või vastupidiselt külm tunne (jahutav efekt; nt aniisi, piparmündi mask).

Probleemsete piirkondade hoolduse eesmärk on:

  • Kiirendada rasvarakkude ainevahetust (põletada rasvarakke)
  • Parandada lümfi- ja vereringet (toimub jääkainete väljaviimine)
  • Trimmida nahka (paranenud naha elastsus)
  • Parandada naha tekstuuri (vähenenud tselluliit, trimmis nahk)

Meelespea enne salongihooldust:

  • Probleemsete piirkondade hooldus, nt tselluliidihooldus ei anna ühekordselt tehtuna püsivat tulemust. Kui on soov parandada naha tekstuuri ja elastsust ning vähendada kehaümbermõõte, tuleks planeerida hoolduskuur vähemalt 10 korda, 2-3 korda nädalas.
  • Enne hoolduskuuriga alustamist, on soovitav broneerida konsultatsiooni aeg hooldusi läbi viiva spetsialisti juurde. Kehaanalüüsi ja inimese elustiili põhjal saab spetsialist anda soovitusi tervisliku toitumise, liikumise ja koduse hoolduse suhtes.
  • Hoolduskuuri ajal ja selle lõppedes tuleks edasi kasutada spetsialisti poolt soovitatud koduhooldustooteid ning käia regulaarselt korra kuus järelhooldusel, et täiendada ja jätkata saavutatud tulemusi.
  • Meeles tuleb pidada, et salongihooldused parandavad naha tekstuuri ja väljanägemist, kuid ei langeta kaalu ega kaota tselluliiti igaveseks ära. Selleks tuleb kliendil kodus järgida spetsialisti poolt antud tervisliku elustiili ja kehahoolduse nõuandeid.

Allikas: Derma.ee

Head Uudised GoodNews