1. Avaleht
  2. Tervis
  3. MEESTELE JA MEESTEST! Meeste Elustiilinädal läheneb läheneb tugevamale poolele vaimsest küljest
MEESTELE JA MEESTEST! Meeste Elustiilinädal läheneb läheneb tugevamale poolele vaimsest küljest

MEESTELE JA MEESTEST! Meeste Elustiilinädal läheneb läheneb tugevamale poolele vaimsest küljest

18.-23. septembrini toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Viljandis Leinatamme Fondi korraldatud Meeste Elustiilinädal, mille eesmärgiks on võimalikult paljude inimeste kaasamine oma igapäevase elustiili peale mõtlemisse ning vajadusel selle muutmisesse.

Tegu on üritustesarjaga, mille raames viiakse viies linnas läbi erinevaid seminare, mis puudutavad meeste tervise ja elustiili teemat. Sel aastal keskendutakse vaimsele tervisele ja lähenetakse sellele nii toitumise, liikumise kui ka vaimsete praktikate poolt. Kuigi kogu tegevus on suunatud meestele, näitab aeg (kolm toimunud seminari 2015. aastal ning Meeste Elustiilinädal 2016), et kõik kaetud teemad puudutavad tegelikkuses samaväärselt ka naisi ja lapsi.

Kuidas mõjutab meeste vaimset tervist toitumine, liikumine, suhted, enese peegelpilt — neil ja teistel teemadel räägivad enda kogemustest, muutustest ja arusaamisest Soome toitumiskoolitaja, superfoodide spetsialist Jaakko Halmetoja; armastatud näitleja ja koomik Raivo E. Tamm; ettevõtja, üks Delfi asutajatest ja loomemajanduse arendaja Ville Jehe; toitumiskoolitaja ja arst dr. Kadi Helme; Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapiainstituudi liikumislabori spetsialist Mihkel Lees ja teised.

Tuginevalt tänavuse Praxise poolt läbiviidud rahvatervise arengukava hindamisele, on inimeste endi rolli oma tervena elatud aastate pikendamisel raske alahinnata, õigeid valikuid tuleb aga teha õigele informatsioonile tuginedes.

Viies linnas toimuva seminaride nädala lõpetab 23. septembril kontsert Kuulake! Tallinnas, kus sel aastal esineb Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester Tõnno Piigli juhatusel, kontserti juhib ja laulab Kalle Sepp. Kontserdil kuulutatakse välja ka Mehe Tegu 2017 auhind. Mehe Tegu on konkurss, mille tulemusena leitakse kandidaatide hulgast mees, kes on oma elus läbi teinud võimalikult suure positiivse muutuse elustiililiste käitumismustrite osas ning neid vähemalt 1 aasta jooksul hoidnud. Mehe Tegu valimine toimub rahva abiga. Lõpliku valiku kandidaatide hulgast teevad arstid.

Seminaridega koos käib linnades ringi ka fotonäitus “Kummardus Eesti mehele”. Valitud söögikohtades pakutakse kolme nädala jooksul, nädal enne seminare kuni nädal pärast seminare, Leinatamme Fondi erimenüüd.

Mehe Tegu kandidaatide küsimustiku leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews