1. Avaleht
  2. Tervis
  3. NAISE TERVISE KONVERENTS! Millest tervis puudust tunneb?
NAISE TERVISE KONVERENTS! Millest tervis puudust tunneb?

NAISE TERVISE KONVERENTS! Millest tervis puudust tunneb?

NAISE TERVISE KONVERENTS_Millest tervis puudust tunneb
Foto: MA Modelliagentuur / Margus Vilisoo

Sel neljapäeval kogunevad erinevate erialade arstid juba üheksandat korda Naise tervise konverentsile, mille läbiv teema on seekord defitsiit. Ühiselt arutletakse, kas meditsiin suudab nii ühiskonnas kui organismis tekkinud defitsiiti leevendada.

Ida-Tallinna Keskhaigla Südamekeskuse juhataja ja konverentsi ühe korraldaja Tiina Uuetoa sõnul teeb valikute raskus infouputuses nõutuks ning sellest sünnib elutervete valikute äratundmise defitsiit: „Tööstusmaailm on jõudnud punkti, kus inimene nagu ei peaks ega enam oskagi ennast ja elunorme määratleda. Sellest sünnib segadus ja rabelemine. Terve olemiseks on enneolematult palju võimalusi ja ahvatlusi ja terve olemise nimel elatakse ennast haigeks,“ selgitab Uuetoa.

Uuetoa kinnitusel keskendub tänavune konverents jätkuvalt kahele suurele väljakutsele: olla naine ja olla terve.

Linnamõisa perearstikeskuse perearst Eret Jaansoni sõnul toob ühiskonna surve naiste tervise jaoks sageli kaasa negatiivsed tagajärjed. „Naised soovivad vastata hea ema, abikaasa ning töötaja kuvandile ning kiire elutempo juures jääb puudu puhkusest, korrapärasest toitumisest ning regulaarsest liikumisest. Viimastel aastastel on üha enam esindatud ka teine äärmus, kelle jaoks tervis on teravdatud tähelepanu all. Puutun ainarohkem kokku patsientidega, kes teevad liiga palju sporti ning jälgivad oma toitumist üleliia täpselt,“ selgitab Jaanson, kes on konverentsikava üks autoritest, seekordse ürituse teemavalikut.

„Küsimus on ka selles, kas tänane meditsiin oskab leevendada defitsiiti olukorras, kus haigus dikteerib igapäevaelu,“ lisab ta.

Järgmisel aastal kümnendat juubelit tähistav konverentsisari on läbi aastate keskendunud erinevatele naise tervist puudutavatele aspektidele, käsitledes nii konkreetseid haiguseid, aga ka haige ja terve olemise tagamaid või terve naise kuvandit.

Konverents toimub 5. märtsil Tallinnas Viru konverentsikeskuses.
Kava SIIN!

Head Uudised GoodNews