1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Nippe, kuidas aju treenida
Nippe, kuidas aju treenida

Nippe, kuidas aju treenida

Nippe, kuidas aju treenidaAlates kahekümnendate eluaastate keskpaigast hakkab ajutegevus aeglustuma, kuigi seda võib märkama hakata alles hiljem. Uued õpikogemused aitavad pidurdumist peatada, luues seoseid, mis võimaldavad meil jäädvustada mälestusi ja terasena püsida.

Ükskõik kui halb su mälu ka ei oleks, võivad mõtlemisülesanded tervislik toitumine ja mõõdukas füüsiline aktiivsus parandada nii mõtlemisvõimet kui mälu.

Toome teieni mõned head nipid, kuidas aju treenida.

Vaheta käsi 

Kasuta tavapäraselt harjunud käe asemel teist kätt hiirt kasutades, juukseid harjates või hambaid pestes.

Vaimsed väljakutsed 

Kujunda välja harjumus lahendada iga päev ristsõnu või sudokut.

Vanad asjad uues kohas 

Liiguta esemeid, milleni küünitad hommikuti harjumuspäraselt ilma seda endale teadvustamata: äratuskell, hambahari, hommikusöögihelbed, noad ja kahvlid. See sunnib su aju varakult tööle ning aitab kiiremini ärgata.

Õpi kogu elu

Õpingute jätkamine iga uue kümnendi vältel hoiab aju nooruslikult toimimas. Registreeri end kursustele, liitu raamatuklubiga või mõne kohaliku ajalooringiga või kooriga. Rühmatöö on oluline, kuna suhtlemine hoiab mälu tervena ja aju väledana.

Õpi keelt 

Mine keeltekooli või panusta kursustele, mida saad läbida autos või rongis.. Keele õppimine stimuleerib otsmikusagarat. Reisi maale, kus räägitakse sinu valitud keelt ja lae selle kohta alla  taustainfot. Loe sõnaraamatu abil läbi ilmateade, kunstiülevaated või kultuuriteated.

Mängi mänge 

Mängud nagu male ja kabe, mis sunnivad sind ette mõtlema, alternatiivseid võimalusi leidma ja teiste käike ära arvama, on väga kasulikud.

Head Uudised GoodNews