1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Novembris jagasid taksod tasuta kokku 10 000 pudelit vett
Novembris jagasid taksod tasuta kokku 10 000 pudelit vett

Novembris jagasid taksod tasuta kokku 10 000 pudelit vett

Novembrikuu nädalavahetustel jagasid Tallinnas Tallink Takso ja Takso24 ning Tartus Välk Takso reisijatele tasuta 10 000 pudelit joogivett. Vee jagamine toimus Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu (ATML) mõistlikumat alkoholitarbimist propageeriva teavituskampaania „Kui võtad, võta vett vahele“ raames.

Eelmisel aastal üksnes Välk Taksoga koostöös pilootprojektina alustatud taksodes reisijatele veejagamine osutus niivõrd edukaks, et ATML otsustas aktsiooni tänavu veel suuremalt jätkata. Seetõttu kaasati sel aastal ka Tallinn ning koostöös Tallink Takso ja Takso24 taksodega jagati reede ja laupäeva õhtutel reisijatele samuti vett.

„Kampaanias osalemisega saime oma klientidele näidata, et meile ei ole oluline neid ainult punktist A punkti B vedada, vaid väärtustame ka nende heaolu. Mitmed meie reisijad olid positiivselt väga üllatunud, kui taksojuht neile sõidu lõpus veepudeli ulatas ja tuletas meelde, et nad ikka vett vahele võtaks,“ sõnas Välk takso esindaja Rainer Kaasik.

Tallink Takso ja Takso24 esindaja Erle Kiis-il on väga hea meel, et ka neil oli sel aastal võimalus kampaaniast osa saada. „Kampaanial oli igati positiivne mõju. Taksojuhid tõdesid, et inimestel oli veepudeli üle väga hea meel, mis tihtilugu väljendus ka jootrahana,“ rõõmustas Kiis.

Liidu tegevjuht Triin Kutberg usub, et taksode aktsiooni laiendamine Tallinna oli oluline samm edasi. „Meeldiva üllatuse kõrval tõdes nii mõnigi inimene, et ei ole kampaaniast veel kuulnudki, seega on meie koostööpartneritel väga oluline roll kampaaniasõnumi levitajatena.“ Kutberg lisas, et vee vahele võtmise harjumust tuleb kasvatada nii nendesse, kes kipuvad alkoholiga liialdama, kui ka inimestesse, kes piiri tajuvad.

Lisaks taksofirmade koostööle tunnustas ATML novembris kampaania raames ka erinevaid meelelahutusasutusi märgisega „Siin tarbitakse targalt“. Märge viitab sellele, et asutuses pakutakse alkoholi kõrvale tasuta vett. Üle Eesti taotles märgist kokku 88 baari.

Kampaaniasõnumi levitamisele andis oma panuse ka Tartu Linnavalitsus.

Head Uudised GoodNews