1. Avaleht
  2. Tervis
  3. ÕEAMET ON PRESTIIŽNE! Eesti Õdede Liit peab kongressi
ÕEAMET ON PRESTIIŽNE! Eesti Õdede Liit peab kongressi

ÕEAMET ON PRESTIIŽNE! Eesti Õdede Liit peab kongressi

Eesti Õdede Liit
Foto: Eesti Õdede Liit

1. detsembril peab Eesti Õdede Liit Tallinnas Radisson Meriton Conference & Spa hotellis kongressi, kus õed võtavad kokku viimaste aastate saavutused, valivad õdede liidule uue presidendi ning võtavad vastu deklaratsiooni.

“Eesti Õdede Liidul on olnud väga töörohked aastad tervishoiuteenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi parandamiseks. Oleme Eesti õenduses jõudnud oluliste teetähisteni: peatselt jõuavad õigusaktidesse iseseisvad õendusteenused, mida patsientidele igal pool üle Eesti osutatakse. Õeamet on prestiižne ja tung õppida tervishoiu kõrgkoolides pakutavaid erialasid on enneolematult suur. On märgiline, et Eesti on saanud endale esimesed õendusteaduse doktorid – õdede liit on kõigisse nendesse valdkondadesse panustanud,” ütles Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik.

“Elanikkonna vananemine, kasvav nõudlus õendus- ja hooldusteenuste järele ning kiired muutused ühiskonnas seavad ka Eesti Õdede Liidule järjest uusi ülesandeid ja ootusi, mida püüame väljendada ka kongressi deklaratsioonis,” lisas Ester Öpik.

Eesti Õdede Liidu kongressil osaleb 206 delegaati ja enam kui 50 kutsutud külalist. Kongressil esinevad sõnavõttudega tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir, Eesti Haiglate Liidu juhataja Urmas Sule ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson. Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik peab kongressil aruandekõne ja kongress kinnitab volikogu ettepanekul uued õdede liidu auliikmed.

Programmilise kõnega esineb Eesti Õdede Liidu presidendikandidaat, senine juhatuse liige ja pikaajaline Tartu piirkonna juht Tiina Teder. Eesti Õdede Liidu kongress lõpeb deklaratsiooni vastuvõtmisega.

Head Uudised GoodNews