1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Ott Leplandi arvamused külmast, küüslaugust ja liikumisest
Ott Leplandi arvamused külmast, küüslaugust ja liikumisest

Ott Leplandi arvamused külmast, küüslaugust ja liikumisest

Ott Lepland
Ott Lepland

2010. aasta Eesti Superstaar ja möödunud aastal telesaate “Su nägu kõlab tuttavalt” hõbemedali-mees Ott Lepland arvas liikumise- ja spordiaasta algul, et muusiku elukutse on liikumisvajaduse rahuldamiseks üsnagi sobiv. Krõbedat talve Lepland just väga ei oota. Külma eest kaitseb ta end soojade rõivaste, vahel ka klaasikese glögiga ning peab lugu küüslaugust.

Eesti Olümpiakomitee ja Kultuuriministeerium on tänavuse aasta kuulutanud “Liikumise ja spordi aastaks”. Millised on teie liikumisvajadused ja -võimalused ja kuivõrd saate neid rahuldada muusikutöös?

Mida rohkem liikuda, seda kasulikum tervisele. Muusiku elukutsega kaasneb suhteliselt varieeruv graafik. Näiteks suvehooajal ning talvel jõulude ja aastavahetuse perioodil on sageli kümme kontserti nädalas. Treenimiseks siis palju aega ei jää. Muusikutööga kaasneb aga juba iseenesest liikuvus. Kontserdi andmist võib võrrelda juba väikest viisi trenni tegemisega, eriti kui on tegemist sellise hoogsa rock-kontserdiga.

Missuguste laulude esitamine võib hingelises mõttes tervisele kõige hingekosutavamalt või ka puhastavamalt mõjuda?

Selline toime on sügavamatel ja mõtlikumatel lugudel, samuti ballaadidel, mida olen ikka esitanud, kui üksinda laval olen. Mitmekesi esinedes pole võimalik sellist repertuaari laulda, sest bändi ei saa ju üksinda lavale rumalasse olukorda jätta!

Piisavalt kaua kestnud soojad ja sombused talveilmad kipuvad paljusid juba ära tüütama ja muudavad inimesed lausa depressiivseks. Kas ka teie ootate juba krõbedat talve?

Väga just mitte. Ma pigem kardan külma. Ka suvel jahedamas vees ujudes kipun vahel lõdisema. Talvel eelistan mõnel soojal maal puhkamist mägedes suusatamisele.

Kuidas endale soojavajaduse kindlustate?

Külmakraadidega välja minnes tuleb ikka soojapidavaid riideid kanda. Kodus olles aitab külma vastu väikene klaasike glögi, hingesoojust pakub ka mõnus seltskond.

3. jaanuaril esinesite aastavahetuskontserdil Jõgeva kultuurikeskuses. Jõgevat tuntakse Külmalinnana ja siin peetakse suviti Küüslaugufestivali. Kui agar küüslaugu sööja ise olete?

Küüslauk maitseb mulle hästi, eriti liha maitsestajana või salati sisse lisatuna.

Missugused on suuremat pingetaluvust nõudvad loomingulised projektid alanud aastal?

Praegu olen veel mõneti toibumas möödunud aasta ettevõtmistest, nagu näiteks ansambli “Vallatud vestid” kontserttuuridest. “Vallatute vestidega” oli meil ääretult teguderohke aasta, sest andsime välja kaks plaati ja käisime kolmel tuuril, mis toimusid naistepäeva paiku, suvel ja talvel. Alanud aasta lõpuks tahan aga kindlasti uue muusikalise materjaliga plaadi teha.

Viimasel ajal ja mis salata – seoses telesaatega “Tujurikkuja” – on aktiivselt kõneaineks olnud nali ja sellega üle piiri minek. Kuidas teie suhtute nalja, näiteks paroodiasse?

Paroodiad meeldivad mulle. Näosaates parodeerisin mitmeid artiste, mind aga parodeeris Andero Ermel. Tal tuli see hästi välja. Kui sind oskuslikult parodeeritakse, on ka endal hea meel.

Head Uudised GoodNews