1. Avaleht
  2. Tervis
  3. PALJU ÕNNE! Viljandimaalt sai riikliku tervisedendaja tunnustuse Urve Tõnisson
PALJU ÕNNE! Viljandimaalt sai riikliku tervisedendaja tunnustuse Urve Tõnisson

PALJU ÕNNE! Viljandimaalt sai riikliku tervisedendaja tunnustuse Urve Tõnisson

aplausSotsiaalministeerium on alates 2012. aastast riiklikult tunnustanud tublisid tervisedendajaid igast Eesti maakonnast. Sellega soovitakse esile tõsta tervisedendusse panustanud ja rahvatervise valdkonda arendanud inimesi.

2015. aastal oli prioriteetseks teemaks „Vaimse tervise edendaja paikkonnas“ ning Viljandimaalt pälvis tunnustuse Urve Tõnisson.

Töötades aastatel 1996 – 2000 Viljandi Maavalitsuses tervisedendajana nägi ta, kui suur on vajadus toetada ja arendada tegevusi psüühikahäiretega isikutele. 1998. aastal oli ta Vaimse Tervise Päevakeskus „MTÜ Viljandimaa Singel“ üks asutajatest. Päevakeskusesse loodi tema abiga teenustevõrgustik: igapäevaelu toetamine, toetatud elamine, töötamise toetamine ja rehabilitatsioon. Aastate jooksul on sealt välja arenenud erinevad asutused nagu: MTÜ Töötoad, MTÜ Singel Kodu.

Koostöös Urve Tõnissoniga on korraldatud Viljandi maakonna sotsiaaltöötajatele psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni koolitusi ja mitmeid infopäevi. Urve on abivajajate vajaduste ja ootustega pidevalt kursis, olles hõlmatud ka praktiliste tegevustega teenuse osutajana. Ta osaleb aktiivselt psüühilise erivajadusega inimesteteenuste arendamise-, kirjeldamise-ja hindamisetegevustes.

Urve Tõnisson on pikaaegselt töötanud ka tegevusjuhendajate koolitajana ning on trükise „Tegevusjuhendaja käsiraamat“ üks koostajatest. Urve kuulub MTÜ Hoolekande Ekspertiisi- ja Nõustamiskeskuse (HENK) ja Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Ühingu meeskonda.

Viljandi maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialisti Kärt Russaku sõnul esitas Urve Tõnissoni kandidatuuri maakonna tervisenõukogu.

Head Uudised GoodNews