1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. PAREMA TOIDU PÄEV I Solarises saab maitsta Eesti tootjate mahe- ja vegantoite
PAREMA TOIDU PÄEV I Solarises saab maitsta Eesti tootjate mahe- ja vegantoite

PAREMA TOIDU PÄEV I Solarises saab maitsta Eesti tootjate mahe- ja vegantoite

Sel neljapäeval, Eesti taasiseseisvumispäeval toimub Solarises “Parema toidu päev”, mille raames on väljas 16 erinevat kodumaist mahe- ja vegantoitude tootjat ja maaletoojat.

Solarise turundusjuhi Kristin Lepiksoni sõnul on esmakordselt toimuva toidupäeva eesmärk tekitada inimestes rohkem huvi mahe- ja vegantoodete vastu, mis on keskkonnale sõbralikumad, ning tutvustada vastavaid Eesti tootjaid. “Sellise toidu kasvatamine ja tootmine kurnab keskkonda vähem, mistõttu tahame, et eestlased tunneksid kohalikke tootjaid ja maaletoojaid, kes seisavad nende põhimõtete eest,” rääkis Lepikson.

“Oleme mahe- ja vegantoidu valikut ka enda keskuses järjest suurendanud: toidupäeval väljas olevad ettevõtted on oma toodanguga esindatud ka meie toidupoodide valikus, samuti on veganitele mõeldud meie toidukohtade menüüdes,” lisas Lepikson.

Lepiksoni sõnul on plaanis korraldada mahe- ja vegantoidupäeva ka edaspidi. “Sel aastal toimub päev küll esimest korda, kuid osalejad on näidanud üles suurt huvi. Usume, et sellest saab iga-aastane traditsioon,” lubas Lepikson.

Toidupäeval on väljas Eesti esimesi mahefarme Saidafarm, Eesti parim mahetootja 2018 Tammejuure Mahetalu, ökojäätise tootja La Muu, käsitöömüsli tootja Müslik, Eesti väikemeierei Kalamatsi, väiketootjaid ja talusid koondav Taluturg, ökopood Ökosahver, meetootja Artisan Honey, teetootja Väetee, seentest toidulisandite tootja Seente Vägi, mahe- ja vegantoodete maaletooja Solarin, pagari- ja kondiitriäri Marta Pagar, mahla- ja nektaritootja Fruits in Bottle, šokolaaditootja Berry Magic, kodumaist ja mahetoorainet kasutav Salvest ninh taimsete kotlettide tootja UVIC.

Mahe- ja vegantoidufestival “Parema toidu päev” toimub neljapäeval, 20. augustil kell 11.00-18.00 Solarise keskuse esimesel korrusel Alexela kontserdimaja poolses küljes.

Head Uudised GoodNews